EVZ

Horoscop Semne bune anul are, am văzut Carul Anului Nou! │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 13094 Vizualizari

Horoscop Domnul fie lăudat, am văzut Carul Anului Nou! Și nu unu, ci două! Aici, în Drajna, în Prahova submontană, areal vechi unde istoria este prezentă într-un amestec tainic al trecutului, viitorului și prezentului. Castrul roman, Rumi Dava, drumul invaziilor care îmi trece pe sub fereastră, și încă ceva misterios și valoros ascuns într-o peșteră, în munte...

1,2 ianuarie 2018

Horoscop  Pe 1 ianuarie s-au născut James Frazer, J. Edgar Hoover, J.D. Salinger, Maurice Bejart, Gheorghe Dinică, Nicolae Linca, Radu Şerban, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ana Aslan, Emil Brumaru, I.A. Brătescu-Voineşti. Pe 2 ianuarie s-au născut Isaac Asimov, Renata Tebaldi, Vera Zorina, Tia Carrere, Tiberiu Olah, Ion Dumitru, Ion Băieşu, Ileana Stana Ionescu, Janos Bencsik, Adrian Romcescu.

Horoscop Tradiţional, pe 1 ianuarie, Sf. Vasile cel Mare. Om bun şi suflet mare acest episcop al Cesareei din Capadocia. Şi miluit de Dumnezeu cu puterea cunoşterii şi izvor de teologie. Pe 2 ianuarie este Sf. Silvestru. Mare şi interesantă figură teologică, acest episcop al Romei! Şi câte taine şi interpretări ascunde legenda vieţii lui!

Horoscop  Pe undeva, prin vasta sa operă, Vasile cel Mare a spus: „fericiţi sunt cei care ajută şi iubesc pe aproapele lor că drepţi se vor numi şi vor sta la dreapta Domnului. Iară cei care iubesc şi au grijă de animalele lor, cai, vite, turme, căţei, pisici, apoi aceia blânzi se vor numi şi vor sta în Inima Domnului”.

Horoscop  Sunt multe obiceiurile folclorice în această perioadă. Suntem urmaşii unei culturi de agricultori şi păstori, care, odată cu venirea sezonului rece, nu mai aveau ce să muncească mare lucru. Se adăposteau în satele întărite cu palisade și acolo erau în siguranță.  Aşa că sărbătorile se ţineau lanţ. Mai este un motiv, foarte material. Proviziile nu rezistau la infinit, că nu aveau congelatoare, iar sărăriile şi peşterile cu gheaţă unde păstrau unii ţărani mai isteţi cărnurile afumate, sau oalele cu carne la untură, nu le permiteau păstrarea lor foarte mult timp. Aşa că mâncarea trebuia consumată! Şi cum se poate mai bine decât la o sărbătoare, la o petrecere!

Horoscop  Cei mai năpăstuiţi de soartă veneau să ceară de ale gurii la cei mai harnici, mai avuţi. În timp cerşetoria a devenit rituală, apoi a îmbrăcat motive creştine. Pluguşorul, Sorcova, Siva, Mascaţii, Turca, Capra etc etc sunt dovezi vii ale inventivităţii celor care erau în nevoie. Nevoia este cel mai bun învăţător!

Horoscop  Dar aceste obiceiuri ne țin uniți, sunt ale noastre. Vedeți domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți, un popor se caracterizează prin obiceiurile sale. Folclor, dacă vreți. Sărbători, obiceiuri culinare, modul de a te îmbrăca, ceea ce consumi, ceea ce îți place, ceea ce nu îți place, cultura, produsele culturale și de artă. Până prin anii 60 ai secolului trecut, era o unitate a poporului român. Apoi, s-a ales praful de unitatea poporului. În ultimii 28 de ani pot să spun că s-a ale praful prafului, globalizarea ne distruge încet-încet, ca un cancer. De ce sunt împotriva globalizării? Simplu, un popopr unitar o duce mult mai bine, cu obiceiuri proprii, marfa necesară pentru aceste obiceiuri produsă tot de localnici, pentru că obiceiul respectiv este numai în țara aceea, nu rentează ca marii producători să facă șorici, de exemplu. Ați văzut șorici la supermarketuri? Dacă nu ar exista marii comerciați străini, banul s-ar învârti aici, în țară, de la producătorii locali la consumatorii locali. Toată lumea ar fi fericită, iar cel mai fericit ar fi statul, pentru că taxele și impozitele cuprinse în marfa și serviciile consumate de popor nu s-ar înstrăina cum se face acum, ci ar rămâne în țară, pentru sănătate, armată, învățământ, cultură etc.

Horoscop  Vă spuneam acestea, pentru că iată, Domnul fie lăudat, am văzut Carul Anului Nou! Și nu unu, ci două! Aici, în Drajna, în Prahova submontană, areal vechi, unde istoria este prezentă într-un amestec tainic al trecutului, viitorului și prezentului. Castrul roman, Rumi Dava, drumul invaziilor care îmi trece pe sub fereastră, și încă ceva misterios și valoros ascuns într-o peșteră, în munte...

Horoscop  Pe 31 decembrie m-am repezit până în Vălenii de Munte pentru mici cumpărături de completare pentru cățeii mei, recompense și un menu de Anul Nou format din pipote, inimioare și ficăței de pui. Plus câte un ou fiert. Odată este Anul Nou!

Horoscop  Când, după o curbă, ce să vezi! Un Car al Anului Nou, așa cum mai văzusem numai în copilărie, în Sud, la Vasilați și Gălbinași, unde erau ceilalți bunici ai mei, părinții tatălui meu. Un car extraordinar, cu brad, împodobit ca în poveste, tras de doi boi albi, de unde au făcut rost, Dumnezeu știe, cu panglici tricolore și o mie de sclipiciuri. Boii aveau coronițe și o icoană între coarne, cum spunea bunul preot Simeon Florea Marian că era obiceiul la români. Carul era condus de doi mascați, iar în jur erau o droaie de capre, urâți, mascați, turci, pocnitori din bice de cânepă cu șapte cozi. Cam patruzeci de flăcăi. M-am oprit și le-am dat 10 lei, apoi mi-am făcut cruce. Ce te miri, dom profesor, am auzit o voce din spatele meu. Era părintele Bogdan din Făget, în civil, ieșise la pensie anul acesta. Dar, lămuriți-mă, poate un preot să iasă la pensie? Binecuvântează părinte, am spus și l-am lămurit că m-am mirat că se mai țin obiceiurile atât de strict și de corect. Părintele Bogdan a râs și a spus: dom profesor, de șapte ani ești în pustnicia în care te-ai băgat singur. Fără televizor, fără nimic. Bine că l-ai avut pe protosinghelul Cristian sprijin și cu cine să mai schimbi o vorbă. Aud că l-au ales stareț, nu cred că o să mai vină așa de des pe aici. Nu mai știi de popor. Eu știu, sunt mereu în mijlocul lui. Mulți sunt nemulțumiți, mulți vor altceva, le ajunge democrația, s-au săturat de minciuni și hoții. Și ei fură, cum să nu, doar mi se spovedesc, dar o fac cu neplăcere, pentru că așa fac toți. Nu le place, se întorc la vechea viață, la obiceiurile noastre de demult.

Horoscop  Când am văzut și al doilea car, de data asta tras de doi cai albi, frumoși tare, am înțeles că părintele Bogdan avea dreptate, el știe. Nu era o excepție - obiceiurile, folclorul revine, România, încet-încet se regenerează ca după o boală grea și lungă. Semne bune anul are, am văzut Carul Anului Nou, poate românii vor redeveni români, așa mai este o șansă pentru România, Grădina Maicii Domnului. Se poate trăi bine în România, cu toții, bogătașii pot rămâne la fel de bogați, dar și sărăcii pot avea un trai decent, dacă toți banii rămân în țară, nu iau calea străinătății.

Haideți, dragi lupi, padawani și hobbiți, să devină o regulă. Nu să facem România Mare, că nu este America, ci să redăm România românilor, să ne recucerim țara ocupată și prăduită de străini. Mai întâi asta, apoi putem visa și la România în granițele ei firești…

                                                          

NOTĂ  Nu uitați să luați EvZ print de pe 3 ianuarie! Pe lângă prognozele generale, pe zodii, s-ar putea să mai găsiți și ceva, fooooarte interesant!                                                  

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC   O prima zi a anului 2018, o zi  care trece repede şi te oboseşte cât toată vacanţa. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Dacă este să faci o vizită, mai întâi odihneşte-te după noaptea nedormită de Revelion. Pe 2 ianuarie apare o situaţie. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva problema.

horoscop 

TAUR    O întâlnire importantă, o vizită în prima zi a anului, care îţi poate da indicii preţioase pentru un proiect pe care îl ai de mult în minte.  Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiuni evident mincinoase. A doua zi a anului este amestecată, dar nu confuză.

horoscop

GEMENI   Atenţie la frig şi la cum te îmbraci. Ai multe de facut azi, în prima zi a anului şi ai şi câteva idei, pe care le-ai şlefuit de ceva timp timp în mica vacanta de Craciun. Daca perseverezi, adică dacă nu laşi totul neterminat, s-ar putea sa dai nu dai greş după cum se mai întâmplă. Anul acesta eşti mai puţin superficial, ceea ce este evident și în a doua zi a anului.

horoscop

RAC  O atitudine perevenitoare şi calmă, ca şi schimbarea inteligentă a modului de abordare aduce succesul – spune înţeleptul chinez. Poate ar trebui să-i urmezi sfatul! Coordonatele primei zile a anului 2018 sunt veselia şi lipsa de griji. Şi o mare dorinţă să te simţi bine, să dansezi, să fie armonie şi pace. Da, dacă urmezi sfaturile înţeleptului chinez, poate este Confucius? Pe 2 ianuarie faci puțină curățenie în casă și te pregătești pentru un an nou.

horoscop

LEU   Vremea friguroasă şi vremurile nesigure îţi dau griji şi neliniști care nu sunt ale tale. Scutura-te de ele si regaseste-ti buna dispozitie! Oricum nu ai ce face decat să filozofezi şi să te bucuri de micile tale realizari de anul trecut, de cei care te iubesc şi de Soarele, protectorul tau, care straluceşte mereu şi mereu! Astăzi, în prima zi a anului, fă vizite, sau invită la tine oameni cu care te simţi bine, ai ce discuta şi ai dori să fiţi împreună tot anul 2018. În a doua zi a anului nu trebuie să faci nimic, odihnește-te și fă-ți planuri.

horoscop

FECIOARĂ   Nu te repezi sa tragi concluzii. Mai ales astăzi care poate fi un nou inceput, o nouă şansă. Lasă analizele complicate și motivele de disconfort. Nu este nici folositor şi nici nu este indicat. In general si astazi in special anturajul tau şi familia iţi sunt favorabile şi te sustin. Stelele te sfatuiesc să o laşi mai moale cu ambitiile tale care ti-au cam macinat nervii şi stomacul. Mare atentie la ce mănânci! Adică, la ce mai mănânci, poate ai mâncat deja prea mult! A doua zi a anului ar trebui să faci vizite pe la părinți, copii sau prieteni.

horoscop

BALANŢĂ    Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili la începutul lunii ianuarie şi mai ales astăzi, în prima zi a anului și în a doua. Planurile, proiectele, cele stabilite astăzi sau începute astăzi aduc în viitor rezultate bune. Evită spaţiile largi, friguroase, cu prea mult curent sau locurile prea aglomerate. Nu călători pe întuneric, sfat general valabil!

horoscop

SCORPION   O primă zi favorabilă, în special pentru activităţile de organizare, de început de an. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii foarte atent la semnalele şi informaţiile pe care le primeşti. În a doua zi stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie.

horoscop

SĂGETĂTOR  Din prima zi a anului, de la început de an, nu trebuie să te ambalezi. Dimineaţa, dacă te-ai trezit, amână, dacă depinde de tine, orice vizită, orice întâlnire importantă sau decizie majoră. Hotărârile importante trebuie luate în momente importante. A doua zi a anului este mai bună, iar seara, chiar foarte bună.

horoscop

CAPRICORN  Uneori ai nevoie de puțina solitudine. În prima zi a anului singurătatea îţi face bine. Nu te implica în conflicte, în problemele altora, fie că sunt din familie, fie din anturaj – astăzi nu eşti un bun mediator. Dacă eşti la drum, sau te pregăteşti de drum, trebuie să ştii că stelele îţi sunt binevoitoare. Pe seară, poţi să asculţi cu zâmbetul pe buze aventurile colegilor sau prietenilor din noaptea de Revelion! A doua zi trebuie să nu faci cumpărături, nu este o conjuncție favorabilă.

horoscop

VĂRSĂTOR   Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii fie că sunt în familie, sau cu prietenii.  Ziua de astăzi, 1 ianuarie, este un prilej să recapeţi iniţiativa, chiar de la început de an. Prerogativele tale trebuiesc reafirmate chiar de la început, să se ştie regula jocului! Pe 2 ianuarie nu trebuie să exagerezi în nimic, așa spun stelele și ar fi bine să le asculți.

horoscop

PEŞTI  Energia ta vitală este în creştere, iar tot ceea ce te deranjează este că toţi prietenii sunt foarte ocupaţi.  De la inceput de an trebuie sa te hotarasti care sunt prioritatile tale. Daca te lasi purtat de valurile vieţii s-ar putea să naufragiezi pe o insula, cât o fi tu de Peşte. O insulă pustie! De pe care poți fi salvat pe 2 ianuarie. Nimic nu este ceea ce pare a fi, atenție la mesajele pe care ți le trimite viața.

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000