EVZ

Schimb DUR de replici între miniștri de Externe: „Ești un IDIOT!”. De ce s-au jignit cei doi demnitari

Jean Asselborn, ministurl luxemburghez de Externe
Autor: | | 3 Comentarii | 3704 Vizualizari

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, i-a răspuns omologului luxemburghez Jean Asselborn, care a spus că Viktor Orban este „dictator”. Replica dată de oficialul de la Budapesta a fost: „E un idiot!”.

Schimbul acid de replici a fost purtat pe tema imigrației. Peter Szijjarto l-a acuzat pe Jean Asselborn, într-un articol publicat pe pagina de internet a guvernului ungar, că vrea ca Europa să se umple de imigranți. 

Ministrul luxemburghez criticase anterior guvernul lui Orban, despre care a declarat că este un dictator, într-un interviu acordat ziarului german Der Tagesspiegel, după ce Ungaria a adoptat legea care sancționează organizațiile ce ajută solicitanții de azil. 

Asselborn este de părere că este „o atitudine care i se potrivește unui dictator, pentru care a rămâne la putere este mai important decât orice decență morală politică”, scrie Euronews. 

„Jean Asselborn a depășit toate barierele posibile cu această ultimă declarație. Jean Asselborn este un idiot, dar ungurii nu sunt. Cetățenii din Ungaria nu au nevoie de ideile nebune ale ministrului de Externe luxemburghez, pentru a ști ce este mai bine pentru ei”, a scris Szijjarto. El a adăugat: „Guvernul Orban protejează securitatea Ungariei, dar ministrul de Externe luxemburghez ar vrea să demoleze gardul de securitate de la graniță, împreună cu George Soros și tovarășii lui din Ungaria - și să umple Ungaria cu imigranți”. 

Amnesty International a anunțat că noile legi fac ca organizațiile care „sprijină migrația”, în Ungaria, să fie nevoite să obțină un permis pentru a putea funcționa. Aceleași organizații vor avea de plătit o taxă de 25% dacă primesc finanțare străină pentru operațiunile pro-migrație. 

ONG-ul a precizat: „Noi credem că aceste propuneri reprezintă cea mai recentă inițiativă dintre eforturile guvernului ungar de a opri munca legitimă a grupurilor societății civile din Ungaria, care promovează și apără drepturile omului, oferă servicii legale și sociale oamenilor care au nevoie și își exprimă deschis opiniile contrare, în presă sau online”. 

Orban este în război cu omul de afaceri american de origine maghiară George Soros, de 87 de ani, în țară fiind instalate panouri publicitare și se fac campanii media, care afirmă că el va aduce „milioane de imigranți din Africa și Orientul Mijlociu”. Soros a catalogat această campanie ca fiind „plină de minciuni sfruntate”, menite să creeze un dușman extern fals al Ungariei. 

În decembrie 2017, Germania a primit 5.235 de cereri de azil, iar Ungaria 120, conform cifrelor publicate de Eurostat, precizează sursa citată.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000