EVZ

Încheierea unui capitol negru al istoriei! Căderea Germaniei naziste pe mâinile ruşilor a însemnat destrămarea visului lui Hitler, un ideal bolnav | GALERIE FOTO

Autor: | | 2 Comentarii | 1010 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Luna aprilie 1945 a însemnat confruntarea armatelor din vest şi est, SUA contra URSS, iar Berlinul a căzut la mijloc. Pe 25 aprilie, ruşii au reuşit să intre în Berlin, cucerind capitala statului care a îngrozit Europa, iar pe 30 aprilie, Adolf Hitler s-a sinucis pentru a nu cădea în mâinile inamicilor. La începutul lunii mai, Germania s-a predat pe toate fronturile, însemnând sfârşitul regimului întunecat de dreapta şi a terorilor care vor rămâne în mentalul colectiv ca cele mai negre file ale istoriei.

În timpul ultimelor lupte din Berlin, Hitler s-a sinucis, iar trupul său şi al Evei Braun, care a recurs la aceeaşi faptă au fost depuse în craterul unei bombe și li s-a dat foc chiar în momentul în care Armata Roșie se apropia și continuau bombardamentele. Aceasta este varianta general acceptată de istorici în ceea ce priveşte dispariţia temutului promotor al purităţii rasei. 

Odată cu sfârşitul controversat al liderului de la Berlin din perioada celui De-al Doilea Război Mondial, Germania a decăzut, iar în ultimele zile ale lunii aprilie, statul şi-a dat cea din urmă suflare, înainte să fie învinsă şi distrusă de URSS. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000