EVZ

Ingrid Mocanu, despre interceptările jurnaliștilor de către SRI: „Astea nu sunt abuz în serviciu?”

Autor: | | 4 Comentarii | 1574 Vizualizari

Fostul director în Ministerul Justiției, Ingrid Mocanu, a reacționat pe Facebook, după ce jurnalistul Victor Ciutacu a precizat că ar exista unele probe potrivit cărora Kovesi a cerut SRI-ului monitorizarea informațiilor pe care Antena 3 le publică despre scandalul RDS-RCS.

Ingrid Mocanu a lansat un apel pe Facebook, ca Parlamentul să se implice în acest caz de cenzură a jurnaliștilor.

„În urma dezvăluirilor lui Victor Ciutacu, Comisia de control a SRI s-ar putea autosesiza, anunță un vicepeședinte al acesteia. Dar parchetul domnului Lazăr nu? Că este depășire de atribuții. Situația este identică celei din cazul dosarului Antenelor, unde DNA cerea SRI să îi dea monitorizarea știrilor date de Antene despre RCS-RDS. De unde până unde așa ceva? Adică SRI are ca atribuție să monitorizeze niște trusturi private de televiziune și ce dau ele pe la TV?

Astea nu sunt abuz în serviciu, doamna Kovesi, domnule Coldea? Domnul Lazăr, este de competența dvs.! Porcii lui Dragnea NU”, scrie Ingrid Mocanu pe Facebook.

„Este important să știm, noi, cetățenii, că rolul presei în democrații este esențial. De ce? Pentru că atunci când legea este încălcată de autorități și se află public cei care le încalcă trebuie să răspundă. De ce contează presa? Pentru că cetățeanul află că se întâmplă aceste lucruri și îi sancționează prin vot pe cei care nu iau măsuri de prevenire și tragere la răspundere a celor vinovați. Pentru că structurile de forță ale statului NU RĂSPUND ÎN FAȚA CETĂȚEANULUI.

Practic, abuzurile nesancționate prezentate public se răsfrâng asupra celor de la putere, care nu iau măsuri, inclusiv legislative pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.

Domnul Dragnea! Domnul Tăriceanu! Ați auzit ceva despre aceste mecanisme democratice? Vorbiți puțin cu dl. Pleșoianu, că vă spune dumnealui ce și cum...", scrie Ingrid Mocanu pe reţeaua socială.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000