EVZ

Întrebarea care NU APARE ÎN INTERVIUL cu Laura Codruţa Kovesi. Simona Ionescu atrage atenţia asupra unui ASPECT ESENŢIAL

Simona Ionescu
Autor: | | 3 Comentarii | 2692 Vizualizari

Redactorul-şef al Evenimentului zilei, Simona Ionescu, a comentat pe contul ei de Facebook, a doua parte a interviului pe care procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, l-a acordat site-ului ziare.com.

Kovesi A VORBIT în premieră DESPRE ÎNREGISTRĂRILE CU EA, despre ATMOSFERA DIN DNA, dar şi despre RELAŢIA CU IOHANNIS. Interviu-eveniment cu DETALII EXPLOZIVE

„A mai apărut un fragment din interviul cu Laura Codruţa Kovesi. Altceva decât dosarele lui Dragnea, despre care am scris dimineaţă. De data această... cam confirmă ce scriam aici în urmă cu două zile. Şefa DNA ne-a băgat într-un nou act al piesei, în care încearcă să se scoată din povestea cu ancheta internă, înregistrările de la şedinţa cu procurorii şi revocarea lui Ţuluş, Moraru şi Marin. Cel mai tare mi se pare, însă, cum aduce dânsa la cunoştinţă românilor de rând că înregistrările unor convorbiri pot fi trucate uşor, că se poate folosi netul la pre-facerea unei voci, că nu-i o problema ca altcineva să-i facă vocea să semene, că astfel de înregistrări se pot face şi din exteriorul clădirii unde se adunaseră procurorii....

KOVESI A VORBIT DESPRE DRAGNEA şi dosarele liderului PSD într-un INTERVIU VIDEO EXPLOZIV: „Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile.”

Iar întrebarea vine firesc: Cum veţi demonstra în instanţă că Binomul nu a folosit metode de genul asta, aşa cum, de altfel, invocă deja avocaţii în instanţă? Unii au şi demonstrat că transcrierile din dosar nu sunt conforme cu ce se spunea pe banda înregistrată. Dar în interviul de la ziare.com nu a avut cine să o întrebe pe doamna Kovesi”, a scris Simona Ionescu pe contul ei de Facebook.

Iată un fragment din interviul publicat azi.

- DNA se afla in centrul unui scandal fara precedent pentru ca are o componenta interna, plecata de la inregistrarile difuzate de Romania TV. Sunt ele autentice sau nu? 

- Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discutie pe care am avut-o in cadrul unei sedinte de lucru desfasurate in interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmatii pe care nu le-am facut.

Kovesi A LUAT URMA unui „INFRACTOR DIN DNA”: „Vă asigur că REZIST ŞI NU MĂ LAS.” Dezvăluiri incendiare despre E-MAILUL DE AMENINŢARE trimis de şefa DNA

Mi se pare important sa va explic contextul. Inca de la inceputul anului, am dispus efectuarea unor controale la diverse structuri ale DNA, centrala si din teritoriu. In activitatea noastra obisnuita avem astfel de sedinte cu procurorii, in care discutam situatia unor dosare, in special a dosarelor vechi, adica inregistrate in urma cu un an, doi ani.

Dragnea A CEDAT NERVOS și A ATACAT-O DUR pe șefa DNA: „Mă aştept să fiu audiat de Kovesi şi când plouă”

Prin descinderea comandoului ANAF, Liviu Dragnea a vrut să afle cine e în spatele Rise Project | GÂNDUL LUI CRISTOIU

Dragnea, PROTEJAT de PROCURORI ani de zile! DGPI a reacționat la dezvăluirile Rise Project

PARTEA ÎN CARE KOVESI RĂSPUNDE ÎNTREBĂRILOR LEGATE DESPRE ÎNREGISTRĂRILE DIFUZATE DE ROMÂNIA TV

“(…) ziare.com: Imi spuneti ca informatii clasificate referitoare la continutul dosarelor ar putea fi acum in pericol dupa ce inregistrarea sedintei a ajuns in posesia unei televiziuni? 

Laura Codruţa Kovesi: Ar putea fi in pericol chiar dosarele pe care le investigam. In acea sedinta, noi am discutat ce dosare sunt in lucru, ce activitati au facut procurorii, pentru ca ei trebuie sa justifice de ce un dosar nu e solutionat de un an. Si trebuie sa arate ca au lucrat ritmic in dosare. S-a discutat despre anumite probe pe care ei le-au administrat sau urmeaza sa fie administrate. Deci pe aceasta inregistrare sunt discutii referitoare la dosare penale care nu sunt in faza publica, sunt in lucru, in unele dintre ele nu s-a comunicat nimic in spatiul public. In acest moment, este posibil ca persoane aflate in ancheta sa cunoasca despre aceste dosare.

Dragnea, INTANGIBIL pentru „NEPRIHĂNITA” Kovesi. Partidele de tenis cu Coldea și Maior, dezvăluite de EVZ, îi asigură PROTECȚIA, acuză Băsescu

Dragnea şi Kovesi într-o ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0. Cine a lăsat capul jos şi CINE A DOMINAT în DUELUL PRIVIRILOR extrem de tăioase – Galerie foto şi video cu MOMENTUL ANULUI

Teodor Nițulescu: Dragnea a sifonat un miliard de euro din Teldrum. I-a sponsorizat campania lui Băsescu. Dragnea vrea să ajungă PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!

Dragnea, PROTEJAT de PROCURORI ani de zile! DGPI a reacționat la dezvăluirile Rise Project

Afacerile MURDARE pe care Dragnea le-a făcut cu MILIONARUL SINUCIGAȘ Costel Comana

ziare.com: Deci, o discutie intr-o sedinta a avut loc, ea a fost inregistrata si apoi continutul a fost prelucrat pentru a va fi "puse vorbe in gura"? 

LCK: Categoric. Sedinta aceea nu a fost un monolog, a fost un dialog. Sunt inregistrati si colegii care au luat cuvantul la sedinta. Au fost puse mai multe intrebari, mai multi colegi au exprimat opinii. Ceea ce a aparut in spatiul public nici macar nu respecta cronologia sedintei. Au fost amestecate fraze si propozitii dintr-o parte a sedintei, cu fraze si propozitii din alta parte. Si exista expresii si fraze pe care nu le-am folosit. 

ziare.com: Va sunt atribuite niste formulari sa le zicem colocviale: "manca-ti-as", "curul pe dosare", "decapati"? Ati spus asa ceva? 

LCK: Categoric nu. Nu am folosit aceste expresii. 

ziare.com:Dar daca nu le-ati spus, cum de se aud totusi cu vocea dvs?

LCK: E foarte simplu atunci cand prelucrezi o inregistrare audio sa faci anumite colaje din cuvinte. Exista softuri comerciale disponibile si pe Internet cu ajutorul carora poti sa faci asa ceva. Nu am folosit niciodata acele expresii. Niciodata nu vorbesc intr-un asemenea mod cu colegii. 

ziare.com:Ati expertizat inregistrarea? 

LCK: In cadrul dosarului penal s-a dispus o expertiza tehnica. Nu pot sa dau detalii pentru ca ea va constitui proba la dosar.”Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000