EVZ

ÎPS Ioan Selejan: ” „Îndrăzniți, iubiți-i pe semenii voștri“ (…) Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră creștină”. Cum a adunat mii de oameni la Slujba de Înviere I FOTO

Autor: | | 0 Comentarii | 624 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Mii de credincioși au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere oficiată la catedrala mitropolitană din Timișoara de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului. Marea de oameni a așteptat ordonat să primească Sfânta Lumină, apoi, la îndemnul mitropolitului, oamenii au înconjurat lăcașul de cult.

”Iubiți credincioși, noi cei ce credem în Înviere aparținem culturii și civilizației luminii. Aparținem culturii și civilizației lui Hristos. Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră cea creștină. Dumnezeu să binecuvânteze crestele Carpaților și mlădioasele lanuri de grâu ale Banatului, le-a spus mitropolitul Ioan, credinicoșilor, în Pastorala de Înviere. Prin Învierea Sa, Fiul lui Dumnezeu ne-a smuls din brațele timpului și ne-a așezat pe aripile veșniciei. Hristos a fost o Persoană reală, a fost împuns cu sulița, iar din trupul Lui a curs sânge. Candela care s-a aprins la Învierea lui Hristos nu se va stinge niciodată, pentru că în ea a pus Hristos nu untdelemn, ci Sângele Său. Candela Sângelui luminează veșnicia”.

Ca și alți creștini români, timișorenii au aprins lumânările cu Lumina Sfântă de la Ierusalim, ajunsă în oraș, cu un avion mic, puțin înainte de ora 22.00.  (Fotografii: Adrian Pîclișan)Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000