EVZ

Spargerea anului la Timişoara! Hoţii au speculat punctul slab al ţintei şi au dat lovitura

Autor: | | 0 Comentarii | 7522 Vizualizari

Un nou jaf de proporții s-a dat la Timișoara, săptămâna trecută. Poliția a ținut secret faptul până acum. Hoții au avut un mod unic de operare, iar ceea ce au furat e cu totul surprinzător.

În noaptea de joi spre vineri, hoți neidentificați încă au jefuit unul din cele mai mari centre comerciale din Timișoara. Este vorba de Metro Cash & Carry de pe Calea Șagului. A fost, mai deagrabă, o declarație de forță din partea hoților care, ca și în cazul altor jafuri cu pagube mari au acționat rapid și ”perfect”, fără să lase urme. Întreaga acțiune e cât se poate de suspectă, în condițiile în care obiectvul e securizat de o firmă de pază cunoscută.

Potrivit poiițiștilor, ”în noaptea de 9 spre 10 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale de unde au sustras mai multe cartușe de țigări. În cauză a fost deschis un dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor”, au declarat reprezentanții Biroului de relații cu presa al IPJ Timiș.

În fapt, hoții se pare că au pătrus cu un vehicul în zonă, au tăiat cu flexul gardul împrejmuitor, apoi au dislocat un panou PVC de pe fațada centrului comercial, lângă intrarea clienților, și așa au intrat în interior. Din incintă hoții au furat doar țigări. Prejudiciul nu a fost încă stabilit, urmând să se știe după ce reprezentanții societății comerciale finalizează inventarul.

Jafuri fabuloase în jurul Timișoarei

De câțiva ani în Timiș se dau spargeri fabuloase, cele mai multe rămânând cu autori necunoscuți până în prezent. Case de valori și seifuri, pline cu bani sau bijuterii au fost luate uneori cu totul, din sediile firmelor sau din casele milionarilor vizați. Companii mari au fost jefuite. Ca să își șteargă urmele, hoții foloseau spumă din estinctoare pe suprafețele atinse.  

Cert este că de fiecare dată până acum au dovedit că acționau numai după stabilirea momentului jafului în cele mai mici detalii. De exemplu, în vară, au spart intrarea principală a unei bijuterii care vindea podoabe din platină și diamente, au furat tot ce era la vedere, și au fugit. Totul a durat mai puțin de 2 minute, mai puțin ca să le dea timo agenților firmei de pază cu care firma avea contract să ajungă în locație.

Amintim și că la finele lunii iunie au avut loc o serie de descinderi la hoți care acționau în Timiș, existând suspiciunea că ar fi cei care au dat jafurile ”perfecte” de până atunci.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000