EVZ

Klaus Iohannis a ACCEPTAT. Viorica Dăncilă e noul PREMIER: „Am decis să dau PSD încă o șansă. Acum trebuie să performeze”

Autor: | | 49 Comentarii | 4042 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea făcută de PSD pentru postul de premier, în persoana europarlamentarului Viorica Dăncilă. Decizia vine în urma consultării avute miercuri la Cotroceni de către șeful statului cu partidele politice.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

„Astăzi toată ziua am ascultat opiniile și argumentele politicienilor, dar am reușit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica internă a României, legate de politica externă și de securitate a României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pee care trebuie s-o iau? În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări îmi este foarte clar. PSD-ul dispune de o majoritate. Și atunci cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar acum PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari așteptări și eu am mari așteptări. PSD-ul a promis și în campania electorală și după campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum PSD-ul trebuie să dovedească că ce a promis face.

Avem la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. În continuare invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000