EVZ

Cum erau terorizați magistrații de securiștii de la SIPA: ”Am plătit cu sânge. A fost călăul meu”

Autor: | | 8 Comentarii | 4417 Vizualizari

Un fost judecător a făcut dezvăluiri cutremurătoare la Antena 3, despre cei care lucrau la arhiva SIPA și care făceau amenințări și veneau chiar și acasă la magistrați pentru a le cere lucruri total neobișnuite, inclusiv chestiuni care țineau de viața privată.

” Un membru SIPA a fost în sufrageria mea, acasă la mine, într-un sat uitat de lume. Eram tânăr magistrat, îndeplineam dorința tatălui de a urma a această carieră. Eram însărcinată cu al treilea copil. Am anunțat și la judecătorie că nu urma să stau o lungă perioadă de timp în concediu de paternitate. După ce am anunțat la existența sarcinii, au fost anumite discuții la superiori pentru că era a treia sarcină. Acest domn investigator a venit acasă la mine, toată discuția s-a purtat despre concepțiile mele religioase, iar după ce am anunțat a treia mea sarcină s-a crezut că am făcut-o pentru că m-am alăturat unei secte religioase. A fost supusă unei anchete de-o cruzime nespusă. Cele trei ore mi-au afectat tot parcursul vieții. Deși am păstrat sarcina fără ca cineva să intervină, am avut durerea cuplită de a-mi pierde copilul la scurt timp după ce l-am născut. L-am pierdut imediat după naștere. De 24 de ani, în casa și sufletul meu și al copiilor mei este o candelă aprinsă.

Având în vedere modul agresiv în care mi s-a vorbit, am luat decizia de a da naștere acelui copil. Înainte de asta, am luat decizia să fac o intervenție chirurgicală care să mă împiedice să mai rămân însărcintă. După ce am pierdut copilul, căsnicia mea a fost distrusă, pentru că soțul meu a fost complice în ideea de a nu a mai avea copii, de asta îmi asum destinul de mamă singură. M-am despărțit de soțul meu după sarcină. 

Voi fi prima care va cere să i se vadă dosarul din această arhivă nenorocită. Aș vrea să știu cine a fost călăul meu. Mie acum nu mai au ce să-mi ia, nici carieră, nici zile. Am decis să plec din magistratură când am văzut că dincolo de munca mea am constatat practici staliniste. Dacă pentru viața mea nu am avut înțelepciunea de a face mai mult, încerc să fac pentru ceilalți. Acum am vorbit în numele doamnelor judecători. Experiența mea a fost plătită cu sânge. Se întâmpla în anul 1993. Nu pot să iert lacrimile copilașului meu de trei ani, eu plângeam după ce am venit de la înmormântarea copilașului meu, iar copilașul meu îmi săruta lacrimile.

Eram acasă, liberă, în momentul în care a venit membrul de la arhiva SIPA.”, a declarat, la Antena 3, Maria Vasii, un fost judecător, într-un interviu realizat de Adrian Ursu. Înregistrarea (aici).Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000