EVZ

Marian MUNTEANU - de la IMB la IOAN al SECURITĂȚII. "Subsemnatul MUNTEANU Marian, mă angajez să NU fac cunoscut NIMĂNUI, INDIFERENT de gradul de rudenie sau prietenie, NIMIC în legătură cu această ACTIVITATE"

Marian Munteanu
Autor: | | 43 Comentarii | 6125 Vizualizari

Munteanu Marian Teofan Dragos, Liderul Pieței Universității, un Mesia al studenților din același loc din timpul manifestațiilor stradale de la 1990 sfârșite în cea mai sângeroasă mineriadă, cel cu care milioane de români s-au identificat strigând în 13-15 iunie „Jos comuniștii!”, ”Libertate!”, ”Victorie!”, același candidat pentru numai câteva zile din partea PNL la alegerile locale care tocmai s-au încheiat ascunde, în spatele negărilor sale vehemente și în ciuda dovezilor evidente în acest sens, un secret întunecat. O legătură strînsă cu Securitatea. Această dezvăluire a fost făcută de cotidianul "Adevărul".

Marian Teofan Dragoș Munteanu, pe numele său complet a semnat la data de 28 martie 1988, un angajament cu fosta Securitate, devenind astfel, sub nume conspirativ, ”Ioan” al Securității, afirmă "Adevărul"  Același Marian Munteanu, tânărul care a dat startul demonstrațiilor pașnice din Piața Universității, ajungând în spital aproape de ultima suflare, din mâinile minerilor conduși de Miron Cozma la București, aduși la ordinul lui Ion Iliescu, în scopul instaurării unei ”democrații veritabile” și închis pentru două luni, de regimul condus de acesta din urmă, eliberat în urma presiunilor inclusiv internaționale la acea vreme.

Documentele din dosarul lui Marian Munteanu de la CNSAS nu spun însă același lucru despre băiatul bun din Piața Universității. ARTICOLUL INTEGRAL DIN ADEVĂRUL POATE FI CITIT AICI

Există mai multe rapoarte care dovedesc o colaborare „favorabilă” a sa cu Securitatea, sub cuvintele lui Munteanu, pe care ”Ioan” a negat-o în repetate rânduri.

„Nu, nu, nu am colaborat cu Securitatea. Ce să vă mai spun? Cu cine n-am mai colaborat? De câte ori să vă spun? Spun asta de-o viaţă întreagă. Dimpotrivă, eu am luptat contra Securităţii, iar asta în momente în care era greu să lupţi. Da?”. Asta spunea Marian Munteanu în 20 aprilie 2016, atunci când, adresându-se „dragilor bucureşteni”, după doar o săptămână în care fusese candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, anunţa că se retrage din cursă, invocând „împrejurările”, dar şi „primejdia” în care ar fi fost partidul. De-a lungul puţinelor zile ale sale de campanie electorală, Munteanu a fost criticat dur de o parte a opiniei publice, fiind acuzat de afinităţi legionare, dar şi bănuit că a colaborat cu fosta Securitate. Marian Munteanu nu a recunoscut, însă, niciodată, nimic.  

Marian Munteanu a colaborat însă cu Securitatea. A fost o cooperare voită, bazată pe sprijin promis din partea lui Munteanu, stabilite în martie 1988, în urma unei întâlniri cu doi ”aghiotanți” ai fostului regim, când acesta semnează angajamentul cu Securitatea, primind astfel numele conspirativ ”Ioan”, sub care va semna timp de un an, mai multe note informative.

„Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragoş, născut în data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir şi al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat în Bucureşti, mă angajez să sprijin în mod organizat şi secret organele de securitate. Mă angajez, totodată, ca în activitatea mea să dau dovadă de sinceritate şi corectitudine şi să nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic în legătură cu această activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan”. 

Acesta este angajamentul complet, scris şi semnat de Marian Munteanu în 28 martie 1988, prin care accepta să devină sursa Securităţii. Notele informative semnate de Munteanu și cei peste 20 de ani de la căderea comunismului în care a negat vehement legătura avută cu Securitatea sunt dovada că ”Ioan” și-a păstrat cu sfințenie angajamentul făcut, mai arata Adevarul.


DOCUMENTUL compromiţător care ÎL SPULBERA pe Marian Munteanu în campania electorală. DOVADA că acesta a colaborat cu Securitatea. ANGAJAMENTUL EXPLICĂ şi asocierea cu MĂGUREANU | FOTO DOCUMENT

Angajamentul de colaborator cu organele de Securitate, semnat de Marian Munteanu a apărut în revista "Revanşa" din anul 1991. Documentul era însoțit de o chitanță care atesta că acesta a fost plătit pentru serviciile sale. Citiţi detalii aici.MEMORIA EVZ. Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a condus un partid în care era proslăvit Corneliu Zelea Codreanu și se intona "Sfântă Tinerețe Legionară'

Evenimentul Zilei relata în perioada 1993-1994 despre o întrunire a Mişcării pentru România, un partid al cărei lider era Marian Munteanun şi în cadrul căreia a fost ascultat un mesaj al lui Corneliu Zelea Codreanu şi mai multe cântece legionare. Acest tipic de organizare era specific MPR, un partid creat de Marian Munteanu după evenimentele din iunie 1990, pe structura Ligii Studenților din România. Citiţi detalii aici.
Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000