EVZ

Meci încins în Parlament pentru Arenele BNR

Autor: | | 1 Comentarii | 477 Vizualizari

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir (PNL), a acuzat ieri, după o conferință de presă alături de Simona Halep, Ion Țiriac și Ilie Năstase, că protocolul din 1991 în care Ministerul Sporturilor a transferat către BNR dreptul de proprietate asupra fostei baze sportive Progresul „e ilegal deoarece n-a fost aprobat printr-o hotărâre de guvern” și i-a cerut premierului Mihai Tudose să denunțe protocolul.

Cunoscut drept Arenele BNR, complexul include, pe lângă arenele de tenis, un stadion de fotbal și săli de sport. Acuzațiile au apărut după ce peste 80 de parlamentari PSD au depus în Senat un proiect de lege potrivit căruia BNR să cedeze complexul Ministerului Tineretului, în schimbul unor alte proprietăţi.

Unul dintre inițiatorii proiectului, senatorul PSD Ștefan Oprea, a explicat ieri EVZ că BNR apare ca proprietar al Arenelor „în extrasul de carte funciară, plus alte documente conexe, plan cadastral”.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus ieri EVZ că BNR a achiziționat arenele „pe baza unui contract de vânzare-cumpărare în 1946” și „eventuala ilegalitate se constată în instanță, nu în conferință de presă”.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000