EVZ

Memoria EVZ. Ion Iliescu va fi audiat în dosarul „Revoluția”

Autor: | | 6 Comentarii | 1200 Vizualizari

În ultima zi a anului 2004, în data de 31 decembrie 2004, românii primeau ştirea că Ion Iliescu va fi audiat pentru evenimentele din luna decembrie 1989. Până la acea dată, Ion Iliescu fusese doar o dată chemat la Parchet pentru dosarul „Costea –Albumul Frumoasa și fascinanta Românie”.

 Două casete video - mărturie, aduse de Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei revoluţionare „21 Decembrie” fuseseră luate în consideraţie de procurori, care deciseseră audierea lui Ion Iliescu, la Secţia Parchetelor Militare.

Acolo se redeschiseseră 45 de dosare, legate de Revoluţie, dintre care 42 cu autor necunoscut.

COMPLOTIȘTII

Ion Iliescu este în continuare bine mersi şi, din când în când, se zvoneşte că va fi anchetat sau măcar audiat pentru evenimentele din decembrie 1989.

CV

Robert Caragea, numele cu care este semnat articolul, constituie un pseudonim, în spatele căruia este Ionel Stoica. Acesta lucrează și astăzi la EVZ, unde este șeful Departamentului Eveniment/ Reporteri speciali. În viața sa, de atunci au apărut două două fetițe superbe de 4 și 9 ani, Sofia și Maria, care încă nu au auzit de Ion Iliescu.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000