EVZ

„MINUNILE” DE LA SFÂNTUL DIMITRIE. Unei femei i-au crescut mâinile „tăiate de tren”, iar un „orb” a început să vadă

În numai o oră, falsul orb a fost „miluit” cu 400 de lei
Autor: | | 6 Comentarii | 39679 Vizualizari

Zeci de cerșetori și escroci au fost prinși dând târcoale pelerinilor, în Dealul Mitropoliei. Într-o oră, un nevăzător a câștigat aproape patru sute de lei

Uimire și revoltă printre pelerinii care așteptau, răbdători, să urce Dealul Mitropoliei, spre moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou – Basarabov. O femeie care le ceruse oamenilor, cu ochii în lacrimi, să o ajute pentru că „acum trei zile i-a tăiat trenul mâinile”, și-a recăpătat palmele, ca prin minune. Totodată, un tânăr care avea probleme de vedere, și-a luat un baston pe care a atârnat un carton pe care scria: "Orb" - pentru a fi mai convingător - și a înmuiat inimile credincioșilor. Astfel, a obținut aproape patru sute de lei, în mai puțin de o oră.


Pelerinajul ocazionat de Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie se va încheia miercuri


Cei doi sunt doar o parte dintre zecile de cerșetori și escroci depistați de Poliție Locală a Municipiului București (PLMB), în zilele de pelerinaj ocazionate de Sărbătoarea Sfânului Dimitrie. Femeia în vârstă de 36 de ani a fost găsită, duminică, cu pansamente la ambele mâini, pe care se vedeau urme de iod . Plângea de mama focului și trecea pe lângă coada formată din miile de pelerini cerând bani „ca să se opereze”. Spunea că este victima unui accident nefericit: un tren i-a tăiat ambele mâini, de la încheieturile palmelor. La baza Dealului Mitropoliei, însă, a fost luată la întrebări de agenții Poliției Locale. În timp ce încercau să o îndepărteze de pelerini, pentru a o legitima, femeia s-a transformat, brusc, într-o fiară: a început să țipe și și-a dezlegat, furioasă, de pansamente. Așa au reapărut, ca prin minune, palmele. Pentru gestul său, a fost „taxată” cu 500 de lei amendă.

La rândul lui, un tânăr care avea probleme de vedere, însă putea să vadă cu ochelari, implora pelerinii să îl ajute cu bani „că e rău fără vedere” și spunea că e orb. A început să vadă, brusc, atunci când a fost luat de agenții PLMB.

Nici hoții nu stau degeaba, profitând de aglomerația de lângă catedrala Patriarhală.

Un caz aparte: o fetiță în vârstă de șase ani a fost pusă de mama sa, însărcinată, să fure obiecte bisericești din târgul aflat în parcul de lângă Dealul Mitropoliei..

„Călugărul Ilie” împărțea banii cu un cerșetor

Așa cum „Evenimentul zilei” a atras atenția în ediția de luni, printre pelerini și-a făcut apariția și un fals călugăr. O mai veche cunoștință a polițiștilor locali, „Călugărul Ilie”, a schimbat tactica. Duminică, el nu a mai spovedit contra-cost, ci s-a infiltrat printre oamenii care își așteptau rândul pentru a ajunge la sfintele moaște. Îmbrăcat asemeni călugărilor, el „miluia” cu bani un cerșetor. Văzând gestul „feței bisericești”, credincioșii ofereau, la rândul lor, bani „amărâtului”. Ghinionul lui a fost că l-au recunoscut agenții Poliției Locale. L-au luat și pe el și pe cerșetor și, astfel, s-a aflat că cei doi erau amici și împărțeau banii proveniți din cerșit.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000