EVZ

MOTIVELE izbucnirii EPIDEMIEI de RUJEOLĂ. Pe cine dă vina Florian BODOG

Florian Bodog, ministrul Sănătății
Autor: | | 8 Comentarii | 465 Vizualizari

Izbucnirea epidemiei de rujeolă în România în 2016 nu este conjuncturală, ci este o consecință directă a disfuncționalităților "majore" ale politicii publice privind vaccinarea, a afirmat, astăzi, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

„De ani de zile, România se afla sub pragul de siguranță al acoperirii vaccinale. Adică, oricând putea exista riscul apariției unei epidemii. Ceea ce s-a și întâmplat. Izbucnirea epidemiei de rujeolă în 2016 nu este conjucturală. Este o consecință directă a disfuncționalităților majore ale politicii publice privind vaccinarea", afirmă ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, Legea vaccinării corectează neregulile care au condus la izbucnirea epidemiei, asigurând cele mai bune condiții pentru protejarea sănătății copiilor.

„Pentru România, miza legii vaccinării este imensă. Asigurarea unui viitor sănătos pentru patru milioane de copii este în mâinile noastre. Parlamentul României, cea mai înaltă instituției a democrației, va decide asupra conținutului final al acestei legi. Însă, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca întreaga opinie publică să fie informată și să înțeleagă semnificația reală a legii și modificările profunde pe care ea le aduce. (...) Avem o datorie morală față de copiii noștri, să prevenim răul înainte ca el să se întâmple. Așa cum avem o datorie morală față de comunitatea în care trăim să prevenim răul înainte ca el să se întâmple altor copii sau părinți", a spus Bodog, citat în comunicatul de presă.

El a adăugat că orice proiect de lege este perfectibil și de aceea este deschis oricăror dezbateri publice atât timp cât ele se poartă cu onestitate, bun simț și decență.

„Însă acest proiect este munca unor specialiști care lucrează zi de zi în domeniul vaccinării și care s-au confruntat cu toate defectele cadrului actual. De aceea, legea a fost gândită atent și corect de către cei care înțeleg cel mai bine cum trebuie reglementată politica vaccinării", a mai afirmat ministrul Sănătății.

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000