EVZ

Nicio sancţiune pentru profesorul de religie care a prezentat elevilor săi un filmuleţ despre avort

Autor: | | 2 Comentarii | 465 Vizualizari

Autorităţile au stabilit în cazul profesorului de religie care le-a prezentat elevilor la clasă un scurt metraj despre avort la vizionarea căruia unui elev i s-a făcut rău şi a ajuns la spital, că dascălul nu poartă nicio vină, astfel neimpunându-se vreo sancţiune pentru acesta.

Comisia de disciplină care s-a ocupat de anchetarea cazului a stabilit vineri în urma dezbaterilor purtate pe marginea factorilor importanţi, că imaginile prezenate de profesorul de religie nu au avut un puternic impact emoţional. Imginile prezentate pot fi găsite şi în cărţile de anatomie, cuprinzând informaţii despre dezvoltarea fătului.

"Elevul a declarat că nu imaginile prezentate i-au influențat starea de sănătate, el imaginându-și posibile consecințe nefaste, acest fapt afectându-l emoțional. El a mai spus că este foarte interesat de tema discutată și nu are să-i reproșeze nimic cadrului didactic. Reacțiile elevului ar fi putut fi influențate de un cumul de factori: particularități ale personalității (sensibilitate, capacitate empatică la nivel ridicat), posibil disconfort fizic, particularități specifice vârstei adolescenței. Profesorii de specialitate din cadrul comisiei consideră că materialul ales de cadrul didactic pentru ilustrarea orei este adecvat temei, cu condiția unei difuzări selective, a unor secvențe care promovează apărarea vieții", se arată în raportul comisiei de disciplină.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Prof. Gabriala Plăcintă recomandă cadrelor didactice să acorde mai multp atenţie materialelor prezentate la clasă elevilor în vederea evitării unui impact emoţional negativ care poate influenţa într-un mod neplăcut confrotul psihic şi starea de sănătate a elevilor, potrivit AGERPRES. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000