EVZ

Oana Schmidt Hăineală, secretar de stat la Justiție

Autor: | | 2 Comentarii | 854 Vizualizari

Oana Schmidt-Hăineală a fost numită de către Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul de Justiţie, premierul semnând totodată deciziile de numire în aceeaşi calitate a lui Constantin Sima şi Sofiei Mariana Moţ, informează Ministerul Justiției. Deciziile de numire au fost publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Guvernul a abrogat, pe 6 ianuarie, hotărârea de guvern prin care fosta şefa a CSM Oana Schimdt Hăineală a fost numită în Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, unde a fost desemnată de Dacian Cioloş, motivând o "stare de incompatibilitate", şi a decis că în locul ei să fie numit Constantin Cătălin Radu, secretar general al Ministerului Justiţiei.

Decizia a fost luată că urmare a "cererii exprese a doamnei Oana-Andrea Schmidt-Hăineală formulată la dată de 5 ianuarie 2017 şi adresată Ministerului Justiţiei", mai spune Guvernul.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, săptămâna trecută,  că a cerut secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detaşarea judecătoarei Sofia Mariana Moţ şi a procurorului Constantin Sima pentru ocuparea funcţiilor de secretari de stat în minister.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000