EVZ

​Așa puteți avea un pomișor de avocado

Autor: | | 0 Comentarii | 2708 Vizualizari

Pentru amatorii de avocado, această ”rețetă” este foarte satisfăcătoare. Puteți avea propriul pomișor de avocado, însămânțând un sâmbure al acestui fruct

PASUL 1: Tăiați un fruct de avocado pe jumătate, fără să deteriorați sâmburele. Puneți sâmburele în apă pentru câteva minute. Atenție! Nu reupeți învelișul brun al sâmburelui.

PASUL 2: Toți sâmburii de avocado, în ciuda faptului că nu au forme identice, au o parte superioară și una inferioară. Din „partea de jos", vor crește rădăcinile viitoare, iar în ceea ce privește „partea de sus", germenii vor face același lucru. Este important să plasați partea de jos a sâmburelui în apă, astfel încât rădăcinile să înceapă să crească ușor (imagine).

PASUL 3: În continuare, înfigeți patru scobitori în partea superioară a sâmburelui de avocado. Asigurați-vă că sunt plasate într-un unghi ușor înclinat și sunt distanțate uniform în jurul circumferinței. Plasați sâmburele desupra unui pahar, în care doar partea de jos a avocadoului stă în apă.

PASUL 4: Plasați paharul cu sâmburele într-un loc luminat natural. Puteți să schimbați apa în fiecare zi, dar este mai bine să schimbați apa la fiecare 5-7 zile.

PASUL 5: Dezvoltarea ră- dăcinilor poate dura de la 2-4 săptămâni până la 8 săptămâni. Când etapele necesare de germinare se sfârșesc, foița maronie va începe să se exfolieze, iar în avocado se va forma o fistulă. În scurt timp vor apărea rădăcinile. Nu uitați să mențineți apa la același nivel mereu, adică partea de jos să rămână hidratată.

PASUL 6: Există câteva trucuri atunci când vine vorba de plantarea germenilor nounăscuți. Atunci când tulpina ajunge la 10 cm în lungime, taie aproximativ 2 cm din ea, deoarece acest lucru va face noua parte să crească mai repede. Puneți puietul într-un sol feril, cu partea de sus descoperită și în bataia razelor de soare. - În această etapă de plantare a pomului de avocado, trebuie să știți două lucruri despre relația sa cu apa: solul trebuie să fie întotdeauna umed. Dacă începeți să vedeți frunze galbene, este un semn că l-ați udat prea mult. Totul va reveni la normal după ce îi dați timp să absoarbă toată apa. - În toamna sau iarna, dacă este depozitat la temperaturi mai scăzute de 20 de grade Celsius, pomișorul de avocado nu va rezista. - Din păcate, abia după câțiva ani pomișorul va începe să dea roade. În unele cazuri au nevoie de aproximativ 15 ani pentru a da roade, iar alții nu fac deloc. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000