EVZ

Cea mai NEBUNĂ poză cu Einstein a fost vândută la licitație!

Autor: | | 1 Comentarii | 354 Vizualizari

Celebra fotografie în care fizicianul Albert Einstein îi arată fotografului limba, una dintre cele mai memorbile fotografii ale premiatului cu Nobel, a fost cândută cu 125 de mii de dolari! Fotografia cu autograf a fost cumpărată la Los Angeles de un colecţionar care a vrut să rămână necunoscut.

Imaginea a fost făcută după aniversarea celor 72 de ani ai lui Einstein, la petrecerea de la Universitatea Princeton, pe 14 martie 1951. 

Albert Einstein a scos limba în faţa unui grup de fotografi care-i cereau fizicianului să pozeze pentru ei în timp ce pleca de la petrecere. Fotograful Arthur Sasse de la agenţia UPI a fost cel care a realizat instantaneul. Einstein a fost de altfel un fan al fotografiei şi chiar a cerut permisiunea agenţiei de a face 9 copii pentru a le transforma în cărţi poştale, potrivit casei de licitaţie. 

Majoritatea printurilor includ doar faţa lui Einstein, însă fotografia care a fost vândută pe 27 iulie oferă o imagine extinsă, cu fizicianul aflat între Frank Frank Aydelotte, un profesor de literatură engleză de la Institute of Advanced Study at Princeton University, şi soţia acestuia, Marie Jeanette.

Imaginea este semnată de Einstein, pe marginea din stânga: "A. Einstein .51". Scrisori semnate de Albert Einstein din 1950, trimise colegilor săi şi în care prezenta opiniile sale despre fizică, Dumnezeu şi Israel, au fost vândute anul acesta la licitaţie, în Ierusalim, pentru suma de 210.000 de dolari, scrie AFP. Albert Einstein, laureat cu Nobel pentru Fizică în 1921, era în 1955, anul morţii sale, preşedinte al comitetului academic al Universităţii Ebraice din Ierusalim, instituţie în colecţia căreia au rămas cele mai multe dintre documentele care i-au aparţinut omului de ştiinţă.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000