EVZ

Prima reacție a lui Iohannis după atentatul din New York

Autor: | | 0 Comentarii | 424 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a condamnat, în cadrul unei conferințe de presă, atacul teorist de marți seară, din New York, și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

„Doresc să transmit, în numele României şi al poporului român, condamnarea fermă a atacului terorist de la New York de aseară, care a produs victime - morţi şi răniţi”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, în deschiderea Conferinţei femeilor francofone. 

Președintele a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi. „România este deplin solidară cu SUA, partenerul nostru strategic, în aceste momente grele şi îşi reafirmă hotărârea de a continua să acţioneze alături de acestea cu toate mijloacele disponibile pentru combaterea terorismului care nu poate fi prin nimic justificat”, a mai spus președintele. 

Şoferul unei camionete a lovit biciclişti şi trecători marţi în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care şase străini, şi rănind alte 11, în primul atentat comis la New York după 2001; printre cele opt persoane decedate se află cinci argentinieni şi un belgian, după cum au indicat autorităţile de la Buenos Aires şi Bruxelles. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000