EVZ

Protest la sediul PSD Timiș: ”România nu poate să fie raiul infractorilor!” I FOTO

Autor: | | 3 Comentarii | 876 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Protest la sediul PSD Timiș. Zeci de persoane s-au adunat luni seara pe malul Begăi, în fața sediului PSD din Timișoara, unde, preț de mai bine de o oră au scandat împotriva partidului aflat la guvernare.

Luni 18 decembrie, Senatul va vota cele 3 legi ale Justiției (303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii) și cele 2 Coduri (Codul penal și Codul procedură penală), au transmis protestatarii care s-au mobilizat pe Facebook, și plănuiesc să continue protestul și în zilele următoare. La ora protestului, la sediul PSD nu se afla nimeni, toate luminile fiind stinse. Protestatarii au scandat în repetate rânduri ”Hoții!”.

Pe pagina de Facebook dedicate protestului ”România nu poate să fie raiul infractorilor”, in ițiatorii citează reacția DNA la modificările legislative. ”Aceste modificari vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece elimina instrumentele legale indispensabile prin care organele de ancheta pot investiga infractiunile. In realitate toate garantiile pe care le implica Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 09.03.2016 sunt deja prevazute in legislatia interna. Asadar, Directiva este folosita doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmarire penala de a descoperi si de a dovedi infractiuni, iar scopul acestor modificari nu are nicio legatura cu prezumtia de nevinovatie”, se arata în comunicatul remis de DNA.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000