EVZ

Ramona Bădescu: „Timpul nu mai permite să las relațiile să se consume în van”

Ramona Badescu
Autor: | | 1 Comentarii | 6915 Vizualizari

S-a născut la Craiova în urmă cu 48 de ani, dar amprenta anilor nu se observă și nici cea a unei vieți modeste. Ramona este în continuare „românca cea frumoasă” în Italia cât și o doamnă plină de eleganță atunci când vine în România. Actrița a decis în urmă cu puțin timp să se reîntoarcă acasă, definitiv, după ce s-a îndrăgostit nebunește de un avocat român, lăsând în urmă viața perfectă din „Cizmă”.

Din nefericire, relația lor s-a încheiat recent, iar Ramona a rămas la răscruce de drum. Acum e implicată în emisiunea „Te cunosc de undeva”, unde, spune ea, e mai greu decât pare la TV: ”Pentru mine însămi această emisiune a fost o provocare și chiar dacă am o experiența de ani de zile pe scenă, de fiecare dată mă confrunt cu noi emoții, mai ales că eu niciodată nu am imitat pe cineva și îmi este greu să imit. La „Te cunosc de undeva” e o provocare imensă în momentul în care trebuie să mă transform într-un bărbat, pentru că efectiv nu mă simt… De exemplu, în cea de-a doua ediție am fost Elvis Presley și va mai urma… Occhio!”, ne-a mărturisit Ramona, râzând.

Actrita a avut ocazia sa o întâlnească în carne si oase pe Liza Minneli, înainte ca Ramona  să o interpreteze la „Te cunosc de undeva”

Italia rămâne marea ei iubire

Rămâne sau nu în România, așa cum plănuia la începutul anului? Se pare că nu: „Pentru mine, Italia este țara în care am crescut și m-am format ca persoană și ca artistă, traiesc acolo de 27 de ani, așa că locul în care eu trăiesc și mă simt ca acasă este Italia. În ultima perioadă mă întorc în România pentru emisiunea de la Antena 1. România înseamnă țara mea de origine, țara în care m-am născut, unde am ocazia să îmi îmbrățișez părinții, să-i vizitez, să mă simt aproape de ei… România este casa sufletului meu”, explică bruneta, cu multă emoție.

Respectul primează în relații

Ramona Bădescu preferă să nu comenteze pe tema relației încheiate cu avocatul Narcis Godeanu (foto), însă a dezvăluit lucrurile care au stricat relațiile ei de iubire: „Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie să fie la baza unei relații este respectul. Iar timpul nu mai permite să las relațiile să se consume în van. Eu cred foarte mult în soarta. În viața mea privată am preferat să închei o relație atunci când lucrurile nu mergeau.”

Ramona Bădescu spune că nu se mulțumește cu amăgiri și jumătăți de măsură

Rămâne un etalon de frumusețe chiar și la aproape jumătate de secol de viață și poveștile ei de viață continuă să inspire multe femei. Ramona Bădescu le dă sfaturi occidentale româncelor despre viață, iubire și relații.

EVZ: Sunt curioasă să știu cum vezi tu frumusețea în alte femei. Ce îi trebuie unei femei ca să fie atrăgătoare?

Ramona Bădescu: Îi trebuie caracter, personalitate, forță, să fie enigmatică, misterioasă! Trebuie să fie o persoană de clasă, bine educată, care atunci când spune un „NU!” hotărât, să înghețe apele! Pentru mine, o femeie înseamnă o grea responsabilitate. Este foarte greu să fii o femeie extraordinară! De exemplu, Sophia Loren este o actriță desăvârșită, o soție extraordinară și o mamă impecabilă! Nu pot nega faptul că ador femeile puternice, îmi place foarte mult Michelle Obama, iar în Italia o apreciez pe Emma Marcegaglia, o femeie puternică de afaceri.

- Ești o femeie superbă, jovială și totuși nu ai avut noroc în dragoste. Pe de altă parte, dragostea nu e o chestie de noroc, ci mai mult de alegere, de decizie… Unde se rupe firul la ține? Ce te face să spui „Stop!”?

- Eu am primit de la părinții mei o educație frumoasă, serioasă, curată, riguroasă. Sunt o persoană care în orice fac, dăruiesc totul. În orice domeniu și chiar și în dragoste dăruiesc totul și mi se pare normal să primesc același lucru. În momentul în care cunosc o persoană, plec întotdeauna cu sufletul deschis, încercând să o cunosc mai bine. Acest lucru însă nu se poate întâmpla în câteva zile, dar nici nu pot să aștept prea mult, pentru că, datorită experienței mele de viață, îmi dau seama din mici lucruri cum este făcută o persoană și dacă este sau nu potrivită pentru mine. Întotdeauna am preferat să închid un raport, lăsându-mi mie posibilitatea, dar și persoanei respective, să-și găsească adevărata jumătate. Asta nu înseamnă că nu sunt norocoasă în dragoste, înseamnă că sunt o femeie curajoasă, o femeie care nu se mulțumește cu amăgiri și jumătăți de măsură.

- Dacă ai un sfat pentru doamnele care se regăsesc în povestea ta, e bine-venit...

- Le pot sfătui pe femei să aibă orgoliu, demnitate și să meargă înainte pentru că de multe ori se împotmolesc într-o situație sau relație care nu le face să se simtă bine. Ar trebui să aibă demnitate și să caute persoana potrivită pentru ele și liniștea lor sufletească. Să nu încercați niciodată să vă gândiți că, odată cu trecerea timpului, lucrurile se vor îmbunătăți. Este exact invers!

- Recomandă un loc pe care să-l vizităm în Italia.

- În Italia fiecare colțisor de stradă este un loc magic, aparține trecutului, parcă uitându-mă la statuile de pe clădiri, am impresia că ar învia dintr-un moment în altul și s-ar transformă în oameni reali. Colosseum câteodată când îl vizitez și parcă mai aud cum vântul îmi aduce glasuri îndepărtate, iar la Castelul Sant Angelo și Vatican îmi place să merg cel mai des, gândindu-mă că de mii de ani au tot trecut o mulțime de suflete prin aceste locuri.

- Ai niște proiecte noi acolo. Despre ce e vorba?

- Lucrez la o reclamă internațională despre care voi vorbi în momentul în care va ieși pe post și sunt în turneu cu bandul meu, cu spectacolul „Pasiune”, pe care sper să-l aduc și la București. În acest turneu promovăm cel mai recent album al meu, „Io”. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000