EVZ

RCA-ul pentru marii transportatori! Evoluția din ultima lună

Tarifele RCA pentru vehiculele cu masa cuprinsa intre 7,5 - 16 tone au scazut cu 11%
Autor: | | 0 Comentarii | 208 Vizualizari

Prima medie aferentă polițelor de asigurare auto obligatorie RCA încheiate pentru vehicule din categoria autoutilitare și autocamioane, pe o perioadă de douăsprezece luni, s-a menținut în luna aprilie 2016 la același nivel ca în martie, în condițiile în care pe segmentul de masă maximă cuprinsă între 7,5 și 16 tone a fost înregistrată o scădere de 11%, a anunțat astăzi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Aprilie a fost a doua lună la rând în care media tarifelor RCA pe această categorie a fost staționară. La nivelul principalelor segmente de tonaj, piața a continuat să opereze recalibrări, astfel încât grupa autocamioanelor de peste 16 tone a consemnat o creștere a primei medii RCA de 4%, după ce în martie înregistrase o scădere de 3% față de martie.

În același timp, prima medie pentru autoutilitare cu masa de până la 3,5 tone, deținute de persoane juridice, s-a redus în aprilie cu 3%. O ajustare tarifară de 2% a fost înregistrată și pentru grupa autovehiculelor cu masa între 3,5 și 7,5 tone deținute de persoane fizice. Activitatea de subscriere de polițe RCA pentru autoutilitare și autocamioane s-a menținut la un nivel susținut în aprilie, mai scrie în comunicatul ASF.   Potrivit raportărilor transmise de societățile de asigurare în cadrul procesului de monitorizare a evoluției tarifelor RCA instrumentat de ASF, în aprilie au fost încheiate 22.646 de polițe pe douăsprezece luni pe această clasă de vehicule. Pentru autovehiculele destinate transportului de persoane, prima medie RCA aferentă polițelor pe douăsprezece luni a crescut în aprilie cu 5% față de martie, deși segmentul autocarelor cu mai mult de 40 de locuri a consemnat o reducere de 3%. Grupa autocarelor cu peste 40 de locuri având ca proprietari persoane fizice a înregistrat chiar o diminuare drastică a primei medii, respectiv cu 45% în comparație cu luna martie.   Tot cu 3% s-a redus prima medie pentru mijloacele de transport de persoane cu până la 18 locuri. Analizând numai evoluția tarifelor RCA pentru vehiculele încadrate în clasa de bonus B0, raportările asigurătorilor pentru aprilie arată o primă medie în scădere cu 5% pentru categoria mijloacelor de transport de persoane, respectiv în creștere cu 4% pentru categoria autoutilitare/autocamioane.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000