EVZ

Cum RECUNOAȘTE Kovesi, șefa DNA, că a fost în SUFRAGERIA lui Oprea în seara ALEGERILOR din 2009

Autor: | | 4 Comentarii | 8550 Vizualizari

Actualul procuror-șef al DNA, Laura Kovesi, a recunoscut, în partea a doua a interviului pentru Ziare.com, prezența în casa lui Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

Laura Codruța Kovesi, Procuror General al României în momentul alegerilor prezidențiale din 2009, susține că întâlnirea cu șeful SRI din momentul respectiv, George Maior și cu prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea, alături de alți politicieni și decidenți, în casa vicepremierului, pe atunci, Gabriel Oprea, este o temă de cancan.


CUM MI-AM PETRECUT O NOAPTE CU LAURA CODRUȚA KOVESI ȘI FLORIAN COLDEA. Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009, o poveste nespusă | Operațiunea „Noi suntem Statul!" (X)


Cu toate acestea, actuala șefă a DNA refuză un răspuns tranșant, iar ulterior se concentrează pe posibilitatea de a infuența rezultatul alegerilor, în care s-au înfruntat Traian Băsescu și Mircea Geoană, prin discuțiile avute la întâlnirea respectivă.

Iată fragmentul relevant din interviul acordat ziare.com:

Ați fost la Gabriel Oprea acasă în seara alegerilor prezidențiale din 2009? Este deja o întrebare retorică dacă am fost sau nu am fost. Este o temă lansată în spațiul public de un inculpat și între timp a devenit o temă de can-can, nu comentez can-can-uri, dar vă răspund la întrebări care nu vizează can-can-uri.

Ați făcut ceva pentru a influența rezultaul alegerilor prezidențiale din 2009? Este ceea ce anchetează și comisia parlamentară. Nu. Nu. Și mă întreb cum aș fi putut influența rezultatul alegerilor. Seamănă a scenariu de film. Aveți cunoștință ca cineva dintre persoanele pe care le cunoașteți, dl Coldea sau dl Maior de exemplu, să fi încercat sau chiar reușit influențarea rezultatului alegerilor din 2009? Nu am niciun fel de informație, date, probe că s-au fraudat algerile. Dacă aveam o astfel de informație, aș fi fost prima care aș fi deschis un dosar penal și aș fi verificat. Nu am niciun fel de informații, date, probe cu privire la aceste suspiciuni”.


„KOVESI VA RECUNOAŞTE că a fost acasă la Oprea în noapte alegerilor din 2009.” Dan Andronic DEZVĂLUIE MIZA INTERVIULUI şefei DNA: „Sunt dispus să facem testul poligraf, SĂ VEDEM CINE MINTE.”


De remarcat este că nici de această dată Laura Kovesi nu răspunde direct întrebării privind prezența sa în casa lui Gabriel Oprea, că încearcă ducerea temei în derizoriu prin includerea episodului în categoria cancanurilor și printr-un atac la persoana celui care a lansat tema, evitând însă orice detalii cu privire la scopul vizitei respective, densitatea foarte mare de oficiali civili și militari de cel mai înalt rang și momentul cu totul special al reuniunii - perioada de numărare a voturilor într-un scrutin cu rezultat extrem de strâns.

Răspunsurile actualei procuror-șef al DNA vin să confirme previziunile de duminică ale autorului dezvăluirii, Dan Andronic, care a declarat că Laura Kovesi va recunoaște prezența la Oprea acasă și, astfel, va evita prezenţa în faţa membrilor Comisiei de anchetă parlamentară, care au invitat-o la audieri de trei ori până în prezent.


CUM L-A ANIHILAT BINOMUL SRI-PARCHET PE CĂTĂLIN VOICU, senatorul PSD care a încercat să blocheze alegerea lui Traian Băsescu în 2009 | Operațiunea „NOI SUNTEM STATUL!” (XI)


„În a doua parte a interviului (n.r. – cea anuntata de ziare.com pentru ziua de luni), cred că ea se va referi la alegerile prezidențiale din 2009 și va admite că a fost la Gabriel Oprea acasă în acea noapte. După aia, va spune ceva că nu are rost să mai meargă la Comisia de anchetă parlamentară pentru că deja a făcut acest lucru, a recunoscut... Asta este părerea mea. E clar ca este un interviu care trebuie să-i foloseasca, altfel venea la Mihai Gadea în emisiune daca voia o confruntare în care să i se pună și alte întrebări decât cele stabilite.”, a declarat Andronic duminică, la Antena 3.

„Într-un asemenea moment, singura variantă pe care o ai este să spui adevărul, pentru că orice evitare a adevărului îi face pe jurnaliști să mai pună o întrebare, și încă o întrebare. (...) Probabil are și dânsa consilieri în DNA, există și firme de PR care lucrează pentru ea... Cred că miza importantă a interviului nu este cea cu înregistrarea din ședința DNA. Miza importantă nu este legată nici de celelate subiecte, care într-un fel trebuiau lămurite. Cred că miza este cea de-a doua parte a interviului care va aparea fix mâine (n.r. – luni 17 iulie 2017), când ar trebui să se prezinte la Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor prezidențiale din 2009”, a adăugat Dan Andronic.


Citește și: Oprea CONFIRMĂ prezența lui Kovesi și Coldea în noaptea alegerilor din 2009. Fostul vicepremier, AUDIAT ÎN SECRET de Parchetul General

Ce au de ASCUNS? Procurorul General Augustin Lazăr vrea AUDIERE SECRETĂ pentru Laura KOVESI, șefa DNA și foștii șefi SRI, George MAIOR și Florian COLDEA

Când a spus adevărul șefa DNA?Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000