EVZ

DE CE A FOST REVOCAT PROCURORUL ŢULUŞ? Kovesi a oferit informaţii în PREMIERĂ

Autor: | | 0 Comentarii | 1235 Vizualizari

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit în cea de-a doua parte a interviului oferit Ziare.com şi despre revocarea procurorului Ţuluş.

„V-ati pus problema ca puteati fi inregistrata din afara cladirii? Este o pista de ancheta si aceasta. Ea va fi eliminata sau confirmata la finalul urmaririi. Urmeaza sa fie verificata. Deocamdata acest scandal s-a soldat cu revocarea a doi procurori... ... nu are nicio legatura. Motivele revocarii au fost facute publice. Au fost propusi pentru revocare pentru motive diferite, dovedite in fata CSM care a si avizat aceasta propunere de revocare, a explicat Kovesi.

KOVESI A VORBIT DESPRE DRAGNEA şi dosarele liderului PSD într-un INTERVIU VIDEO EXPLOZIV: „Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile.”

Kovesi A LUAT URMA unui „INFRACTOR DIN DNA”: „Vă asigur că REZIST ŞI NU MĂ LAS.” Dezvăluiri incendiare despre E-MAILUL DE AMENINŢARE trimis de şefa DNA

In cazul dnei Moraru Iorga exista o suspiciune privind inregistrarea unui denunt. Ceea ce unii au apreciat drept o chichita. De 4 ani de zile, de cand conduc aceasta institutie, am mai avut situatii dificile cu care ne-am confruntat, procurori care au incalcat dispozitii legale sau care au comis fapte penale si de fiecare data am folosit intrumentele manageriale pe care le am. In aceasta situatie, din verificarile facute, am constatat ca au fost incalcate anumite norme care impuneau revocarea celor doi procurori din fruntea DNA. Cand ati facut verificarile acestea?

 Eu am dispus niste controale in care au fost implicati cei doi procurori inca din martie. Si cand ati fost inregistrata? La sfarsitul lunii martie. Procedura controlului, a dosarelor pe care el le are in lucru, nu se termina intr-o zi sau doua. Mai ales cand e vorba de un procuror cu 100 de dosare, ca dna procuror. Motivele care au dus la revocare au fost descoperite in aceasta perioada. Mai mult, niciodata nu am cerut revocarea unui procuror, nu am dispus numite masuri pana cand nu am verificat orice informatie prin controale, prin verificari efective ale unor acte sau documente, cand situatia a impus-o. Motivele de revocare au fost identificate, au fost verificate si cand au fost confirmate s-a propus CSM avizarea acestor propuneri. In momentul in care a fost inregistrata sedinta respectiva, cei doi procurori, la fel ca altii, se aflau deja sub verificare?

Înregistrările cu Codruța Kovesi: săgeți de hîrtie trase cu gura împotriva unui tanc M1 Abrams | ROMANIA LUI CRISTOIU

MOTIVUL pentru care procurorii Țuluș, Moraru-Iorga și Marin de la DNA au REFUZAT să fie testați cu detectorul de minciuni

Erau dispuse controale pe mai multe sectii si procurorii erau verificati, la fel ca multi altii, din structura centrala si din teritoriu. In cazul dlui procuror Tulus, motivul revocarii este o cesiune de drepturi litigoase din 2012. Nu a trecut cam mult timp de la fapta la revocare? In momentul in care prin verificarile facute s-a stabilit o conexiune intre aceasta cesiune si anumite solutii care au fost date, s-a propus revocarea. Abia acum, cand am dispus masura revocarii, noi am luat la cunostinta de existenta unor dosare penale solutionate si care vizau persoane cu care (procurorul Tulus - n.red.) a fost implicat in raporturi comerciale. Cesiunea a existat in declaratia de avere, dar acolo nu s-a trecut identitatea persoanei. Persoanele care au fost implicate in aceasta cesiune au fost investigate de DNA si abia atunci s-a putut lamuri cu exactitate ce s-a intamplat. Aveti doi procurori revocati sub suspiciuni serioase, ati avut problema majora a procurorului Negulescu. Lumea se poate intreba daca asa sunt procurorii DNA si cati de acest fel mai aveti in institutie? Nu asa sunt procurorii DNA. Faptul ca au existat cateva probleme nu inseamna ca toti sunt asa. Avem peste 700 de angajati, peste 150 de procurori, daca unul incalca legea aplicam dispozitiile legale, dar asta nu inseamna ca trebuie sa culpabilizam intreaga institutie. Procurorii din DNA sunt eficienti, sunt profesionisti si continua sa isi faca treaba, sa investigheze cazurile de coruptie. Continua sau nu. Exista perceptia ca DNA a lasat motoarele mai jos in ultima vreme. Sunt aprecieri subiective”, a declarat Kovesi pentru Ziare.com.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000