EVZ

ALERTĂ MAXIMĂ! RUJEOLA face RAVAGII în România. Sute de cazuri în ultimele două săptămâni

Autor: | | 7 Comentarii | 1279 Vizualizari

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este de 7.647, doar în ultimele două săptămâni fiind înregistrate 365 de noi îmbolnăviri, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 7.647, din care 31 de decese.

Astfel, opt decese au fost înregistrate în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare,Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

În urmă cu două săptămâni, la raportarea din 23 iunie, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate era de 7.282.

În tot acest timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a început marţi livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în ţară, peste 245.000 de doze de hexavalent urmând să ajungă la cabinetele medicilor de familie şi la direcţiile judeţene de sănătate.

Noile doze de vaccin ar trebui să acopere necesarul pentru următoarele cinci luni.

„Începând cu data de 4 iulie , Ministerul Sănătăţii a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate judeţele României conform calendarului programat", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit ministerului Sănătăţii, tranşa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziţie, respectiv lunile iulie şi octombrie 2017.

Instituţia a mai anunţat că a demarat toate procedurile de achiziţie a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii, respectiv 2018-2022.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000