EVZ

Krenmlinul speră că SUA vor avea „ÎNȚELEPCIUNEA POLITICĂ” pentru a rezolva o DISPUTĂ diplomatică

Autor: | | 0 Comentarii | 524 Vizualizari

Moscova a cerut administraţiei Trump să găsească „înţelepciunea și voința politică” pentru soluţionarea unei dispute legate de confiscarea unor proprietăţi diplomatice ruseşti în Statele Unite ale Americii.

Declarația a fost făcută în marja reuniunii de astăzi, de la Washington, între adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov şi subsecretarul de stat american, Thomas Shannon.

Kremlinul a afirmat că orice condiţii prealabile americane la returnarea proprietăţii în cauză vor fi inacceptabile pentru Moscova şi a apreciat că nereturnarea de către Washington a complexelor contravine dreptului internaţional.

Barack Obama, pe atunci preșdinte al SUA, a ordonat confiscarea a două clădiri ce aparțineau ambasadei rusești și expulzarea a 35 de diplomați, în luna decembrie, din cauza implicării hackerilor ruși în alegerile prezidențiale din American, implicare pe care rușii o neagă vehement, scrie Reuters.

(Clădirea Ambasadei Rusiei în Centreville, Maryland, SUA; foto: http://www.nbcwashington.com)

Rusia susține că prea mulți spioni americani operează în Moscova, sub umbrela diplomației, și afirmă că ar putea expulza unii dintre ei, ca măsură de răspuns la măsurile luate de americani.

„Sperăm că  vor demonstra o anumită înțelepciune politică și voință politică  colegii noștri americani”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a adăugat că orice condiție pe care o vor pune Statele Unite  pentru a returna proprietățile este inacceptabilă pentru Moscova, iar eșecul Washingtonului în a da înapoi acele proprietăți contravine legislației internaționale.

El a refuzat să discute ce pași va face Rusia dacă întâlnirea dintre Ryabkov și Shannon nu va aduce o soluție pe această problemă.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000