EVZ

De astăzi, „Scurtcircuit” e în cinematografe!

Sute de spectatori au urmărit marți seară, la Cinema Pro, filmul - eveniment. FOTOGRAFII: MARIUS VLAD
Autor: | | 0 Comentarii | 732 Vizualizari

Bazat pe tragedia consumată în august 2010, la Maternitatea Giulești din Capitală, în care șase îngerași născuți prematur au murit într-un incendiu pornit de la un scurtcircuit, iar alți cinci au rămas traumatizați pe viață, „Scurtcircuit” poate fi văzut, de astăzi, la cinematografe.

Pe lângă drama în sine, filmul vorbește, însă, cu ironie fină, despre iubire, nepăsare, delăsare, acceptare, prostie, mândrie, impostură, disperare și, în același timp, despre speranță.

FOTO: Manuel Nicolae

Un film cu scop umanitar

„Este o producție cu 90 de actori din toate generațiile, de la cei de calibru, gen Dorel Vișan, Maia Morgenstern, până la cei doi copii care joacă în rolurile principale, care aveau 15 ani la momentul respectiv. A fost o producție destul de grea, a trebuit să construim un spital și să-i dăm foc. Totul cu un buget foarte mic”, povestea, la lansarea filmului, Carmen Tripăduș, producătorul executiv.

Au dorit să facă acest film pentru că „nu trebuie să trecem așa ușor peste tragedii precum cea de la Giulești. Dimpotrivă, trebuie să le recunoaștem, să ni le asumăm și să facem în așa fel încât ele să nu se mai repete niciodată!”, motiva regizorul Cătălin Saizescu. În ciuda lumii mercantile în care trăim, întreaga echipă a decis ca filmul să aibă scop umanitar.

Producătorul executiv Carmen Tripăduș și regizorul Cătălin Saizescu, la lansarea filmului. FOTO: MARIUS VLAD

„Tot ce se strânge din vânzarea de bilete, tot profitul acestui film va fi folosit pentru cumpărarea de incubatoare pentru maternitățile din România”, a explicat Manuel Nicolae, tânărul de doar 18 ani care joacă rolul principal în film.

„Sper doar să strângem suficienți bani ca să putem dota cât mai multe maternități”, l-a completat Carmen Tripăduș

Poți contribui la dotarea maternităților

Separat de vizionarea filmului, oricine dorește poate să ajute maternitățile din România dacă donează în conturile Fundației Nadia Comăneci. Din banii strânși vor fi cumpărate incubatoare.

IBAN LEI: RO38BTRL04501205H87589XX - BANCA TRANSILVANIA

IBAN EURO: RO13 BTRL 0450 4205 H875 89XX - TRANSILVANIA BRANCH

IBAN USD: RO62 BTRL 0450 2205 H875 89XX - TRANSILVANIA BRANCH

SWIFT: BTRLRO22. Nadia Comăneci sprijină acest proiect.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000