EVZ

Secretul din spatele uşilor Casei Regale, păstrat de Custode, interpretat de Gigi Becali şi Miron Cozma

Autor: | | 9 Comentarii | 5990 Vizualizari

Vrem, nu vrem, Regele Mihai, la 96 de ani, este pe cale să-şi încheie socotelile cu cele pământeşti. După o viaţă lungă şi plină de nenorociri, care l-au lovit mai mult nemeritat, era de aşteptat să treacă la cele veşnice demn şi discret, aşa cum a trăit. Pot pune mâna în foc că aşa şi-a dorit. Dar, ţi-ai găsit?

În România, nu ratăm nicio ocazie ca să demonstrăm că suntem trăitori la Porţile Orientului. Ceva uluitor se întâmplă în ultimele săptămâni. Scandalurile se ţin lanţ în jurul suferindului nostru Rege. Custodele şi soţul consort au instaurat o secretomanie de zici că starea lui Mihai I este de domeniul scutului de la Deveselu.

Ca să nu o luăm de când Regele a fost izolat, după ce i-a delegat prerogativele Principesei Margareta, întâia sa născută, să vedem ce s-a aflat din spatele uşilor Casei Regale în ultimele zece zile.

Pe 6 noiembrie, Familia a anunţat că starea generală a Regelui s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată. Principesa Margareta, cea pentru care, ca să-i poată succeda, Mihai I schimbase regulamentul Casei Regale, se afla deja la reşedinţa din Elveţia, unde regele îşi duce suferinţa.

De ziua onomastică, un alt comunicat preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, consemna că Regele a fost împărtăşit.

Imediat avea să se declanşeze un scandal uluitor. Casa Regală anunţa că fostul nepot favorit al Regelui, ex- Principele Nicolae, a încercat să intre cu forța în reședința din Elveţia. Cred că este vorba de unul dintre cele mai ruşinoase comunicate date de Casa Regală, de la întemeierea sa de către Carol I: „În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth- Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri. (…) Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif. Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”.

Deci, Regele, după ce s-a împărtăşit, a refuzat să se împace, pe patul de moarte, cu primul său urmaş pe linie bărbătească. Ar fi greu de crezut chiar dacă, la o citire mai atentă a comunicatului, nu am vedea că în cuprinsul comunicatului se vorbeşte de o decizie luată „de mai multe luni de zile”. Custodele este dator să explice clar opiniei publice de ce Majestatea Sa refuză să se ierte cu nepotul său, dar şi de ce acesta a fost înlăturat din linia de succesiune la tron. Prea multe supoziţii circulă, iar Regele a suportat destule umilinţe de-a lungul vieţii, de la propriul tată, de la mareşal, de la comuniştii care l-au alungat, de la cei care le-au succedat după 1989, ca să mai primească una de la urmaşii săi direcţi.

În condiţiile acestei lipse de transparenţă, s-a vorbit, cu o imensă lipsă de respect, chiar de chestia cu ţinutul mortului în geam ca urmaşii să-i ia pensia. Şi nici nu ai cum să astupi gura păcătoşilor din moment ce, după negocieri între Custode şi liderii coaliţiei aflate la guvernare, a fost introdus în Parlament un proiect de lege care recunoaşte că şeful Casei Regale, de după trecerea lui Mihai I la cele veşnice, va beneficia de toate drepturile unui fost şef de stat...

Mai mult, ca să întărească supoziţia cu „pensia”, Principesa Margareta a anunţat, duminică seara, că Regele Mihai a fost stabilizat în urmă cu patru zile, este conştient, liniştit, reunoaşte persoane şi pune întrebări. Alteţă, iertată-mi fie vorba proastă, dar chiar nu a întrebat şi de Nicolae? A, scuzaţi, nu am citit până la capăt, când aţi precizat că membrii Casei Regale au considerat că, în situaţia gravă în care era Regele Mihai, întâlnirea cu Nicolae i-ar fi putut face mai mult rău. De unde se dovedeşte că şi minciuna regală are picioare scurte.

Cât despre secretul din spatele uşilor Casei Regale, câtă legătură are cu banii şi averea? Sau e vorba doar de principii? Măcar cei care l-au iubit şi preţuit pe Rege Mihai ar merita să afle adevărul! Dar şi ceilalţi, că pe undeva e vorba şi de bani publici. Până atunci, să nu vă mire că despre ce se întâmplă cu Regele îşi dau cu părerea pe la televiziuni un Gigi Becali sau un Miron Cozma!Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000