EVZ

EXCLUSIV EVZ. Șerban Huidu, în cel mai sincer interviu: „Eu am omorât trei oameni și tu mă pui să fac din plastelină niște… din alea?”

În viața asta, spune Șerban Huidu, numărul prietenilor îi numeri pe degete FOTOGRAFII: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 31 Comentarii | 76591 Vizualizari

Pentru „cârcotaș”, totul s-a schimbat. Spune că nu are coșmaruri, dar i-au trebuit cinci ani pentru a se împăca cu el. Tot în ultimii cinci ani a aflat și cine îi sunt prietenii.Vestea că Șerban Huidu, părintele „Cronicii câr cotașilor”, s-a întors pe sticlă, la Prima TV, a stârnit un val de comentarii. Omul de televiziune, care a reușit în ultimii cinci ani să treacă prin două experiențe, cât pentru o viață întreagă, a împărțit publicul din România în două. Unii îl condamnă pentru apariția publică după ce, în accidentul provocat de el în 2011, trei oameni și-au pierdut viața. Alții spun că trebuie să treacă peste și să meargă mai departe. Huidu spune însă că se bucură că nu sunt mulți cei care-l înjură.

După ani de absență de pe micul ecran, „cârcotașul” este schimbat, iar aroganța afișată în anii de glorie ai „Cronicuței” a dispărut. Caut pe chipul și în gesturile lui urmele lăsate de accidentul suferit pe pârtia din Austria, în 2010, când aproape și-a pierdut viața.

Cu excepția unei ușoare dificultăți de vorbire, pare s-a recuperat total. Îmi confirmă și el și adaugă că imediat după accidentul din 2011 a repetat toate analizele în clinica din Austria.Pregătea marea întoarcere alături de Găinușă

„De ce te-ai întors tocmai acum?”, este întrebarea pe care și-au pus-o cei mai mulți. „Într-un fel, nu este mare diferență, pentru că n-am plecat niciodată de unde lucrez. Că vor sau nu vor unii, eu asta am făcut de 20 de ani și aș mai încerca să mai fac încă vreo 15 ani măcar, am doar 39 de ani.

În mare, nu este o schimbare majoră pentru mine, eu nu m-am dus acasă să dorm cinci ani, dimpotrivă, am făcut foarte multe lucruri doar că, atenția voastră și a publicului era mai mai mică”, spune Șerban Huidu.

„Prima TV trece printr-o perioadă nu tocmai veselă și cred că o putem salva doar cei care au stat aici atâția ani”, mă lămurește cârcotașul.

Aflu că marea surpriză pe care „Cronica cârcotașilor” o pregătea era întoarcerea lui Mihai Găinușă alături de Huidu. Totul era aranjat, mai rămăsese să filmeze Promo.

Din păcate, Mișu n-a mai bătut palma cu Prima TV. „Sunt unii mai venetici, care au venit, au plecat, iar au venit, iar au plecat. Au vândut, au cumpărat, au vândut, au cumpărat, dar ei n-au stat aici. Cam asta e, de-aia m-am întors! Pentru că, deși acum un an au plecat trei inși, în spatele „Cronicii” lucrează vreo 40 și pentru ei am făcut eforturi să mențin emisia asta, deși cred că nu sunt plătit de un an jumate. Pentru ei m-am întors”, mărturisește Huidu.

Trădat de prieteni la ANAF

Îl întreb despre mult mediatizata despărțire de Găinușă și îmi răspunde că își vorbesc în continuare. Revin cu o întrebare directă: „Câți prieteni ai pierdut?”. „Ăia nu erau prieteni. Știi, și în perioada aceea știam că nu era OK ce fac. În viața aceasta, prietenii buni nu-i numeri pe degetele de la o mână. De când am avut accidentul, am învățat să spun Nu. Hai să-ți explic cum este cu prietenia.

Dacă tu ai avea o prietenă și să spunem că prietena ta are probleme cu ANAF-ul, a încasat bani pe drepturi de autor, nu a plătit TVA-ul etc. Şi te cheamă cei de la ANAF şi îi spui prietenei tale că ai problema asta... şi asta. Apoi, primul cuvânt pe care îl spune ea la ANAF este: Da, dar pe Anca aţi anchetat-o? Ai putea sări peste? Ai putea? („M-aş retrage...”, încerc eu să zic). Eu am putut. Eu nu am spus nimic, niciodată. „De ce nu ai vorbit...?”, vine, firesc, întrebarea. „E normal să-ţi speli rufele în familie?”, răspunde Huidu.Pus să se joace cu plastelina

Risc o întrebare. „Cât de greu ți-a fost să treci peste toate astea?”. Huidu mă privește cu ironie. „Cumnata mea a terminat psihologia și, cum nu ai voie să faci psihologie în familie, mi-a recomandat pe cineva. Spre deosebire de alții, psihologul acesta avea ceva în plus. Pe lângă faptul că dădea din cap și mă asculta, la final mi-a cerut bani. La finalul lecției lu’ Pește a luat un fel de joc cu nisip și plastelină… Trebuia să faci din plastelină niște chestii... Eu am omorât trei oameni și tu mă pui să fac din plastelină niște… de alea. Bă, las-o dracu’ de treabă, că nu mai suntem copii. Nu mai am doi ani, nu mai am nici cinci, nu sunt atât de căzut în cap încât să zic: «Mamă, ce deșteaptă e!» Că nu ești și, în plus, îți bați joc. Ar trebui să-mi spui niște lucruri să mă ajute, să fac pace eu cu mine... Și tu mă pui să fac din plastelină tâmpenii din alea? Ai, mă! A fost ultima oară când am apelat la «Domnița dau din cap».Deci, pentru a putea să mergi mai departe, trebuie să faci pace tu cu tine. Trebuie să-ți pui în minte lucrurile pro și contra. Ce puteai să faci ca evenimentele să aibă o altă turnură și ce a fost independent de voința mea. Așa am făcut pace”, a povestit cârcotașul.Cum zice Huidu că s-a întâmplat tragedia

Pe 16 octombrie 2011, la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, Braşov, maşina condusă de Şerban Huidu s-a izbit în plin de un Logan în care se aflau Magda Drăghici, partenerul de viaţă al acesteia, Ioan Gârbiş, şi angajatul lor, Ştefan Lungu Balogh. În urma impactului, cei trei au pierit. În mașina lui Șerban Huidu, un SUV de două tone, se aflau, pe lângă „cârcotaș”, soţia şi copiii săi, dar şi bona micuţilor. La acel moment s-a spus că Huidu ar fi încercat să depășească în curbă și nu a văzut că venea o mașină pe contrasens.


FOTO: Scena accidentului îngrozitor de la Timișul de Sus„Cumnatul meu era în față”

„Nu am depăşit. Dacă eu depăşeam, acum sigur ispăşeam pedeapsa. În faţa mea era cumnatul meu, alături de care am plecat spre Predeal. Afară ningea, era în octombrie, iar maşina avea caucicuri de vară. Pe jos era mâzgă, iar ei veneau dintr-o curbă la dreapta. Cauciucurile de la mașina mea aveau cam 50.000 de km, deci erau cam la limită. Mașina era mare, iar tracțiunea ei este automată, dar mai mult pe spate. Problema era că aveam ceva kilometri. Am acţionat... mașina s-a dus de spate. Problema a fost că ei venind şi tăind curba, la impact, mașina mea s-a întors. SUV-ul avea 2,5 tone, iar cealaltă o tonă. Mașina lor s-a rostogolit de două ori din impact. Și asta a fost. La impact, viteza era de 51 km. Urmările au fost catastrofale”, povestește el.

„Așa ai primit pedeapsa minimă?”. „Nu, a fost maximă. Cu totul, eram la 13 ani de închisoare. Maxim, maxim, eu puteam să iau 4 ani şi 4 luni, dar am luat 4 ani. Nu am contestat nimic. Am recunoscut că sunt vinovat. Nu am vrut să intru special cu maşina în ei”, a adăugat omul de televiziune.

Fără glume despre accidente la Cronicuță

Cronica Cârcotașilor este recunoscută pentru glumele acide pe care le face în emisiune și multe VIPuri au fost taxate. L-am întrebat cum va reacţiona dacă un eveniment similar cu ce i s-a întâmplat lui își va găsi locul în emisiune. „Hai să-ți dau un exemplu: nu sunt atât de ipocrit ca să pot comenta lucruri care au legături cu astfel de cazuri. Mai mult decât atât, în Cronica Cârcotașilor nu au fost prezentate niciodată asemenea cazuri”, susține Huidu.

S-a văzut cu familiile victimelor, la o săptămână

Inițial, firma la care era asigurat Șerban Huidu ar fi trebuit să plătească daunele civile familiilor victimelor peste 360.000 de euro. Avocatul companiei a susținut că despăgubirile sunt prea mari, în comparație cu alte cazuri. La recursul formulat, Curtea de Apel Brașov a hotărât daune civile de 190.000 de euro. Iată ce dezvăluie cârcotașul despre cum s-a ajuns aici. „O să spun, în mare, cum e buba. Au fost trei victime: un domn care nu avea familie, și era fan Cronică, o doamnă care avea o fată mare și șoferul care avea un băiat mare și soție. Cu soția și cu băiatul m-am întâlnit la o săptămână după accident, i-am ajutat cu bani de înmormântare. Și am zis așa: «Până când se soluționează cazul, îmi dați un cont și eu o să pun în contul ăla 400 de euro». Am pus lunar bani în contul acela, dar la un moment dat au închis contul. Nu am înțeles de ce. Am pus bani până s-a închis dosarul. Dosarul a fost disjuns. În mod normal, s-au dat daune pentru două victime, deoarece a treia nu avea rude, iar suma a fost undeva la 190.000 de euro, din care 10.000 de euro era mașina”, a povestit realizatorul Cronicii Cârcotașilor.Cât de mult este recuperat Șerban Huidu după accidente

După experiența cu psihologul care l-a pus să se joace cu plastelină, Huidu nu a mai cosultat alt specialist. Îl întreb dacă are coșmaruri și îmi răspunde, grăbit, „nu”. „Problema e alta. Eu sunt foarte realist. Ca să poți să mergi mai departe trebuie să faci pace cu tine. Trebuie să pui pe hârtie, sau mental, ca într-o căsnicie, lucrurile bune, lucrurile rele. Când alea rele sunt mai multe decât alea bune, trebuie să pui stop. La fel și aici. Lucrurile care depindeau de tine și cele independente. Dacă primele sunt peste celelalte, nu o să faci pace niciodată”, îmi explică el. Traumele prin care a trecut Șerban Huidu se suprapun, așa că îl întreb și despre recuperarea după accidentul suferit pe o pârtie din Austria, în 2010. „Nu pot spune că mi-am revenit total, dar amintirile astea care lasă urme sunt nişte traume care se recuperează în anumite limite. Nu o să mai fii niciodată cum erai. Am înțeles că dificultatea de vorbire care mi-a rămas e cea mai ușoară sechelă”, mărturisește cârcotașul.


FOTO: Șerban Huidu vorbește despre cum s-a pus pe picioare FOTO: NICU DÎRDÎIACAtunci a avut parte și de o experiență paranormală. „Aveam un câine lup, avea 14 ani, şi pe 29 decembrie, când am intrat în comă, a murit. Exact în ziua aia a murit. Asta este cea mai recentă și nu pot să trec peste. Nu prea țin minte visele, țin minte ce mă impresionează, dar în principal nu țin minte visele. Nu pot să spun dacă subconştientul meu nu lucrează sau e leneş sau pur şi simplu nu le am”, a adăugat Huidu.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000