EVZ

CONFIRMAREA de sfîrșit de an că LUMEA SE SCHIMBĂ. Ce țară devine a CINCEA PUTERE ECONOMICĂ din lume în 2018

Autor: | | 1 Comentarii | 2636 Vizualizari

Marea Britanie și Franța se pregătesc să fie devansate de încă o țară ce se pregătește să intre în topul celor mai mari puteri economice din lume.

India se pregăteşte să devanseze Marea Britanie şi Franţa pentru a deveni, în 2018, cea de a cincea economie a lumii, potrivit un studiu publicat marţi de institutul londonez Centre for Economics and Business Research.

În condiţiile în care în prezent se situează pe locul 7 în topul marilor economii ale lumii, India va urca până pe locul cinci în anul 2018 pentru ca în 2032 să ajungă pe poziţia a treia, afirmă CEBR. Ascensiunea Indiei face parte dintr-o tendinţă mai largă care, în următorii 15 ani, ar urma să se traducă printr-o dominaţie a ţărilor asiatice în topul celor mai importante economii ale planetei.

„În pofida unor eşecuri temporare, economia Indiei a ajuns din urmă economiile Franţei şi Marii Britanii, iar în 2018 le va depăşi pentru a deveni a cincea putere economică mondială calculată în dolari", a declarat vicepreşedintele CEBR, Douglas McWilliams.

Acesta a apreciat că ritmul de creştere a Indiei a fost frânat de restricţiile privind circulaţia bancnotelor cu valoare mare, precum şi de o nouă taxă pe vânzări. Ritmul de creştere a coborât la 5,7% în al doilea trimestru, pentru a reveni la un avans de 6,3% în trimestrul al treilea, scrie Digi 24.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

joi, 18 ianuarie 2018 Autor:

CAPCANA în care ar putea cădea ZECI DE FIRME

miercuri, 17 ianuarie 2018 Autor:

VESTE-ȘOC de la FIREA

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000