EVZ

"Taxi aerian" autonom lansat în Noua Zeelandă (VIDEO)

18-03/taxi-autonom-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 708 Vizualizari

O companie cu sediul în California a lansat marți un "taxi aerian" autonom, în orașul Christchurch din Noua Zeelandă. Reprezentanții companiei Kitty Hawk doresc revoluționarea transportului aerian de persoane în deceniul următor

Fiind și deținătorii companiei de transport Zephyr Airworks din Noua Zeelandă, aceștia au prezentat aeronava electrică autopilotată, care arată ca o combinație dintre un avion și o dronă. "Această aeronavă reprezintă evoluția ecosistemului de transport într-o direcție ce răspunde provocării globale cu privire la trafic și blocajele de trafic, fiind inclusiv mai puțin poluantă", a declarat primarul orașului Christchurch, Lianne Dalziel.

"Este vorba de o aeronavă complet electrică. Decolarea are loc la fel ca la elicoptere, zboară ca un avion, după care aterizează tot ca un elicopter", a explicat domnia sa. Aeronava a fost produsă de compania Kitty Hawk, condusă de Sebastian Thrun. Acesta a condus anterior departamentul de dezvoltare a autovehiculelor autonome Google, deținând funcția de director al filialei Google X. Combinația dintre folosirea energiei electrice și a programelor software de auto-pilotare și decolare verticală deschide calea pentru o nouă modalitate face transporturi aeriene. "Cora reprezintă începutul posibilității de a călători pe calea aerului în fiecare zi, iar folosirea de astfel de aeronave va fi ceva obișnuit în viața noastră de zi cu zi", au declarat proiectanții aparatului de zbor. Compania a testat în secret "mașinile lor zburătoare" începând cu octombrie 2017, în regiunea Canterbury din Insula de Sud a Noii Zeelande. Deși compania Kitty Hawk nu a dat publicității data la care aeronava Cora ar putea fi disponibilă pentru zboruri publice, directorul Zephyr Airworks, Fred Reid, a declarat pentru presa locală că "există șansa reală de a face acest lucru într-un viitor relativ apropiat" și că firma de transport aerian dorește implementarea unor servicii limitate în Noua Zeelandă, în următorii trei până la șase ani.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000