EVZ

DECIZIE DURĂ pentru tenorul și basul Filarmonicii Banatul! VIEŢI DISTRUSE din cauza traficului de droguri

Autor: | | 0 Comentarii | 1827 Vizualizari

Pedepse cu executarea mai multor ani de închisoare au primit cei doi muzicieni din corul Filarmonicii de Stat Banatul din Timișoara care, anul trecut, au fost prinși traficând pastille de Ecstasy și timbre LSD.

Cei doi au fost ridicați de DIICOT Timișoara în decembrie 2016, după ce au încercat să vândă unui ofițer sub acoperire 700 de pastile  de Ecstasy și 900 de timbre LSD, cu 11.700 de euro. În locuințele celor doi, anchetatorii au mai găsit 35 de timbre LSD şi 29 de comprimate  de Ecstasy. Cei doi au adus drogurile din Olanda după un concert susținut în această țară.

Magistrații Curții de Apel Timișoara au dat dentința definitive în acest caz și  l-au condamnat pe Mario Agache la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Partenerul său, Cosmin Mihai Păuna, a primit o pedeapsă și mai grea: 6 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare. În cazul ambilor se vor scădea diun duratele pedepselor lunile petrecute în arrest la domiciliu.  

Cine sunt traficanții, Miki și Mario

Miki, alias Mihai Păuna, cânta tenor în corul Filarmonicii Banatul. Era proaspăt divorțat, tată singur pentru doi copii mici. Noaptea, după orele de program în Filarmonică, lucra în bucătărie la ”Grătarul cu ștaif”, un local  din Timișoara.  Practic făcea tot ce putea ca să își crească cei doi copii fără lipsuri. Așa a ajuns să se gândeascî și la traficul de droguri, în încercarea de a avea reurse pentru copii.

Mario Agache era bas în corul filarmonicii bănățene.

Drogurile, cumpărate în timpul turneului în Olanda

În perioada 10 – 22 noiembrie 2016, corul și orchestra Filarmonicii Banatul, alături de alte orchestre din vestul României, au fost în turneu în Olanda. Acolo le-a venit celor doi ideea să vândă droguri la Timișoara. Ei au angajat un cărăuș pentru narcoticele cumpărate din banii de diurnă.

”În (…) cursul lunii noiembrie 2016 inculpaţii  Agache Mario şi Păuna Mihai Cosmin  au introdus în România, din Olanda,  droguri de mare risc iar data de 8 decembrie 2016 au fost surprinşi în flagrant în timp ce înercau să vândă  cantitatea totală de 701 comprimate ecstasy şi 901 timbre LSD, contra sumei de 11.700 de euro. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, la domiciliul inculpatului Păuna Mihai Cosmin au mai fost găsite alte 35 de timbre LSD şi 29 de comprimate ecstasy  care erau deţinute atât în vederea consumului propriu cât şi pentru comercializare”, au transmis reprezentanții DIICOT.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000