EVZ

TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE PEDOFILI! Promotorii ideilor „liberale” ne sugerează că vorbim doar despre o boală! Comentariu de DAN ANDRONIC

Comentariu legat de cazul Violatorul
Autor: | | 47 Comentarii | 6558 Vizualizari

CAZUL VIOLATORUL. Pedofilul a fost prins, dar dezbaterile continuă. Un comentariu postat de judecătorul Cristi Dănileț a stârnit o adevărată furtună pe rețelele de socializare. Boală sau crimă?

Cunoscut ca un apropiat al Monicăi Macovei, promotor al deschiderii către ideile „liberale”, acesta reprezintă un model despre cum se încearcă modelarea unei societăți în spiritul unei gândiri considerate moderne, dar care este greu de acceptat pentru oameni normali. Pedofilia a generat numeroase dezbateri despre modul în care trebuie tratată, ca fiind o boală sau o crimă! 

Judecătorul Cristi Dănileț a postat următoarea remarcă pe un site de socializare. De aici a plecat furtuna.

Este greu de explicat ce a vrut acesta să spună, pentru că potrivit DEX vorbim despre PEDOFILÍE, Pedofilii, s. f. (Med.) Atracție sexuală față de copii (indiferent de sexul lor). – Din fr. pédophilie. Adică este în regulă să existe o asemenea atracție? Faptul că n-a întreținut un act sexual cu copiii, sau că n-a încercat, îl transformă într-un simplu "bolnav"? 

Cam asta vrea să spună judecătorul Dănileț, o opinie pe care am regăsit-o și la alte persoane care discută depre această "boală". O pun în ghilimele nu pentru că vreau să contest această abordare, ci pentru că reflectă părerea mea asupra acestei abordări. 

În urmă cu câțiva ani, un american, o profesoară de Drept, Margo Kaplan, argumenta în NYT:

"Un pedofil ar trebui să fie responsabil pentru comportamentul său - dar nu pentru atracția care stă la baza acestuia. Argumentațiile pentru drepturile grupurilor disprețuite și neînțelese nu este niciodată populară, în special atunci când acestea sunt asociate cu un RĂU REAL. Dar faptul că pedofilia este atât de disprețuită este tocmai motivul pentru care răspunsurile noastre, în justiția penală și în sănătatea mintală, au fost atât de incoerente și contraproductive. Recunoscând că pedofilii au o tulburare mentală și îndepărtând obstacolele din calea lor pentru a căuta ajutor, nu este numai lucrul corect care trebuie făcut, dar ajută și eforturile de a proteja copiii de acest rău."

Nu pot vedea astfel lucrurile, îmi pare rău! Cazul "Violatorul", așa cum l-a denumit presa, este unul simptomatic. Majoritatea românilor consideră pedofilia o crimă, întrucât asociază această inclinație anormală cu agresiunea asupra copiilor. În această categorie mă situez și eu, poate părea o abordare total incorectă din punct de vedere politic, dar cred că cineva trebuie să exprime și acest punct de vedere. Așa că nu pot avea decât o abordare de tip Toleranță ZERO.

Iar în acest caz trebuie lămurit dacă polițistul a avut complici care l-au acoperit! 

Voi ce părere aveți?Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000