EVZ

Transformarea INCREDIBILĂ a unor clădiri dezfectate, la Timișoara I FOTO

Autor: | | 0 Comentarii | 909 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Stația de Tratare a Apei timișorenilor se colorează în aceste zile. Rezervoare și clădiri dezafectate prind viață, în mâna unor maeștri. Unii dintre cei mai artiști stradali din lume au ajuns la Timișoara și pictează zidurile clădirii. Aceștia participă la o nouă ediție a festivalului de artă stradală Fisart, eveniment organizat de Fundația EnduRoMania și Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Săptămâna aceasta, un grup de artiști vizuali internaționali lucrează la Stația de tratare Urseni, din cartierul timișorean Ciarda Roșie, în cadrul ediției a șaptea a festivalului Fisart. Parteneriatul cu Aquatim, compania care furnizează apa timișorenilor și Fisart a început anul trecut.

”Intervențiile artistice din incinta stației de tratare cuprind lucrări inedite de artă murală, realizate pe suprafețe generoase, cum ar fi rezervoarele de înmagazinare a apei sau fațade ale clădirilor industriale dezafectate. La prezenta sesiune Fisart contribuie artiștii Amaia Arazzola, Ekaterina Bunits, Daniela Carvalho, Karina Hossack, Momo (Cristian Blanxer), Lauro Samblas și Txemy (Ignacio Basualto). Pentru viitoarele sesiuni de lucru Fisart, Aquatim a pus la dispoziția artiștilor și spații cu acces facil pentru publicul larg. Organizatorii Fisart 2017 și Aquatim continuă astfel o colaborare de succes, destinată, în final, orașului și comunității locale”, arată Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000