EVZ

Viol pe strada Veseliei. O fată de 12 ani, abuzată cu repetiție de un bărbat care-i putea fi bunic

Autor: | | 4 Comentarii | 3163 Vizualizari

O copilă de 12 ani a fost violată, în repetate rânduri, de un bărbat care-i putea fi bunic. Acesta a ademenit-o prima dată într-o ascunzătoare încropită pe un câmp, apoi a continuat să o amenințe, pentru a o determina să îi satisfacă poftele.

Violurile au durat toată luna octombrie. Cei doi, arată sursele noastre, trăiesc pe strada Veseliei în Cerneteaz, sat aparținător de comuna Giarmata de lângă Timișoara. Autorul faptelor este Șandor Szilagyi, un bărbat de 57 de ani. El a fost reținut de polițiști și apoi, la cererea procurorului, arestat preventive pentru 30 de zile. Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, ”în cursul lunii octombrie 2017, în mod repetat, pe raza unei localități din județul Timiș, inculpatul Szilagyi Șandor, prin constrângere, respectiv prin folosirea forței și prin folosirea de amenințări cu acte de violență, a întreținut de mai multe ori raporturi sexuale cu o persoană vătămată minoră. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept în care a fost comisă fapta”, transmite prim-procurorul Mihaela Pop de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

În cauză, continuă cercetările. Conform unor informații, fata era urmărită de violator când ieșea de la școală, și amenințată să îl urmeze pe camp, unde amenajase un loc ferit de privirile indiscrete. Aici o viola, apoi, înainte să plece, îi spune că dacă va vorbi, o va bate și o va face de râs în fața tuturor copiilor.

„Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, efectuează cercetări față de un bărbat de 57 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de viol. În fapt, în cursul lunii octombrie, cel în cauză ar fi întreținut în mod repetat relații intime cu o minoră, fără consimțământul acesteia”, a declarat Ancuța Morariu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În continuare, psihologii de la Direcția pentru Protecția Copilului au preluat cazul, respectiv partea de sperijin a victimei. ” Colegii mei au mers, au discutat cu fata și cu familia imediat după ce am fost sesizați. Fata e acasă, în familie, nu s-a impus instituirea unui plasament în regim de urgență, dat fiind că acasă e securizată, iar abuzatorul nu e din familie. S-a propus familiei includerea fetei într-un program de consiliere psihologică, pentru a o ajuta să își revină din punct de vedere emoțional”, a declarant Smaranda Marcu, purtătoarea de cuvânt a instituției.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000