EVZ

VREMEA în ROMÂNIA. Temperaturi de peste 15 grade Celsius în WEEKEND

Autor: | | 0 Comentarii | 2169 Vizualizari

Vremea ne-a rezervat temperaturi mai mari de 15 grade Celsius pentru acest weekend, un front de aer cald intrând pe teritoriul României.

Weekendul vine cu temperaturi de primăvară, anunţă meteorologii. În următoarele trei zile, vremea se va încălzi brusc, iar temperaturile vor depăşi în sudul ţării 15 grade.

Încălzirea este provocată de intrarea pe teritoriul ţării noastre a unei mase de aer cald dinspre Marea Mediterană. Mai exact în toate regiunile ţării temperaturile vor depăşi 10 grade începând de mâine.

 „Ziua e tot mai lungă şi transportul de aer cald din sudul continentului determină o încălzire accentuată. Aşteptăm valori mai ridicate. În weekend, peste 10 grade în mare parte din ţară, în zona Bucureşti vor fi 15-16 grade Celsius”, spune meteorologul Meda Andrei.

Aceasta a explicat că nu sunt excluse intervale cu îngheţ şi brumă în această primăvară, dar până la mijlocul acestei luni temperaturile vor rămâne peste 10 grade, după-amiaza. ANM a făcut următoarele estimări pentru lunile care urmează:

Luna martie

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul şi local în vestul ţării şi se va situa sub normal în restul teritoriului.

Precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării.

Luna aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice şi estice şi se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Precipitaţiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000